Magazine Schrijf, leer, inspireer

Interview: Walter van den Berg en Daniël van der Meer

Voor zijn vierde roman 'Schuld' stapte Walter van den Berg over van De Bezige Bij naar Das Mag. Wij spraken met de schrijver en zijn redacteur, en oprichter van Das Mag, Daniël van der Meer.

Lees verder

Interview: Linda Polman

Bij Editio begeleidt columnist en onderzoeksjournalist Linda Polman de cursus Verhalende Journalistiek, hoog tijd voor een gesprek.

Lees verder

Interview: Truska Bast

Truska Bast tekende onlangs bij uitgeverij Querido voor haar nieuwste boek over kostscholen. Hoe gaat ze hierbij te werk? Een interview.

Lees verder

Interview: Wilma Geldof

In gesprek met Wilma Geldof over 'Ollie en het kronkeldier' en schrijven voor kinderen.

Lees verder

Interview: Marnix de Bruyne

Marnix de Bruyne

In zijn tweede boek, 'We moeten gaan', schrijft journalist en Editio-tutor Marnix de Bruyne over de Nederlandse emigranten in het huidige Zimbabwe.

Lees verder

Connie Palmen bij Pauw

VIDEO: Een interview bij Pauw over 'Jij zegt het,' waarvoor Connie Palmen de Libris Literatuurprijs 2016 won. 'Als je verliest ben je onmiddellijk weer jezelf, als je wint ben je even iemand anders.'

Lees verder

Interview: Pauline Slot

Interview met Pauline Slot 'Succesvol schrijven, creatief of zakelijk, is altijd een kwestie van empathie met de lezer.'

Lees verder

Interview: Van deur tot deur

Audio: Welke afstand legt een kop koffie af voordat jij ervan proeft? Interview met journalist en Pulitzer-winnaar Edward Humes over zijn 'transport-detective' 'Door to Door'.

Lees verder

Annie M.G. en Ischa Meijer

VIDEO: Ischa Meijer interviewde Annie M.G. Schmidt in 1993: 'Mag jij jokken?'

Lees verder

Interview met Roel Bentz van den Berg

Roel Bentz van den Berg over Het naderen van een brug: "dit is wel een Magnum Opus voor mij. Of dat het voor de lezer ook is moet hij zelf uitmaken."

Lees verder