Schrijf ongeacht alles

Schrijfcursus bij Editio

Heb jij interesse in creatief schrijven of in het schrijven van poëzie en wil jij daar een cursus over volgen? Of ben je juist op zoek naar een meer professionele schrijfcursus over bijvoorbeeld verhalende journalistiek? Editio biedt cursussen aan die voor jou interessant zijn! Editio is een online schrijversacademie en verzorgt een breed assortiment van schrijfcursussen. Bijvoorbeeld de schrijfcursus Fictie 1 of de cursus Poëzie. Naast creatieve schrijfcursussen biedt Editio ook een aantal professionele cursussen aan, zoals Verhalende Journalistiek of Beleidsnotities met Impact.

Onze tutor Elke Geurts geeft alvast een schrijftip!

Een creatieve schrijfcursus

Voor een schrijfcursus gericht op creatief schrijven zit je bij Editio goed. Zo bieden we de cursus Fictie 1 aan, waar je de basis van het creatief schrijven leert, maar bieden we ook de schrijfcursus Poëzie Schrijven aan. Bij de cursus Poëzie Schrijven leer je door haiku’s en sonnetten te schrijven de basis van poëzie, maar als je al wat verder gevorderd bent, dan krijg je ook meer uitdagende opdrachten. Daarnaast bieden we ook de schrijfcursus Thriller aan. Dat is een schrijfcursus die speciaal gemaakt is voor mensen die spannende verhalen willen leren schrijven.

Het voordeel van deze cursus is dat je samen met je medecursisten leert. De feedback van de tutor is goed en leerzaam.
Ik heb veel nieuwe dingen geleerd in korte tijd, vooral wat betreft het levendig maken van een verhaal. Al met al een goede keus.
– Ellen van Til, cursist

Een professionele schrijfcursus

Voor professionals biedt Editio ook verschillende cursussen aan, zoals de schrijfcursus Verhalende Journalistiek. In deze cursus leer je om lange verhalen of longreads te schrijven. In deze schrijfcursus leer je via verschillende modules hoe jij je verhaal moet opbouwen, hoe je een goede spanningsboog in je verhaal krijgt en leer je om de chronologie van je verhaal goed in elkaar te zetten.

Naast Verhalende Journalistiek geeft Editio, in samenwerking met de Erasmus Academie, ook de cursus Beleidsnotities met Impact, waar je leert om een goed en leesbaar beleidsstuk te schrijven, zodat jij je standpunten en ontwikkelingen binnen je organisatie duidelijk kunt communiceren.

Naast deze schrijfcursussen, biedt Editio ook de cursus Speechwriting aan. In deze Masterclass leer je communiceren en beïnvloeden door middel van een heldere en overtuigende speech te schrijven voor jezelf, maar ook voor anderen.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.