Schrijf, leer inspireer

Schrijven als een god in Frankrijk

Editio kondigt de masterclass van 2019 aan. Een week waarin ambitieuze fictie en non-fictie schrijvers als ook bloggers samenkomen met liefhebbers van eten, die willen werken aan een culinair project. Alles onder begeleiding van schrijfster Elke Geurts en culinair schrijver Jacques Hermus.

Zo ziet de week er uit

De culinaire schrijvers werken deze week aan hun kookboek of project, bijvoorbeeld een culinaire reisreportage of een foodblog, onder begeleiding van culinair schrijver Jacques Hermus. De fictie en non-fictie schrijvers gaan aan de slag met hun manuscript onder begeleiding van de gelauwerde schrijfster Elke Geurts.

De eerste dag krijgt iedere deelnemer nauwgezette feedback op zijn of haar werk. Na het ontbijt begint de dag met een kick-off van de tutors. Iedere dag is er naast eigen tijd om te schrijven ook gelegenheid om de omgeving te gaan bekijken of om met andere deelnemers te sparren. Tijdens inloopspreekuren met de tutors krijg je inzicht over hoe zij zelf oplossingen hebben gevonden voor de problemen waar ze tijdens het schrijven op stuitten. Je kunt de tutors alle kwesties over je werk voorleggen.

’s Avonds wordt er gezamenlijk gegeten, bovendien is er voor de culinaire schrijvers alle gelegenheid om recepten door te spreken en uit te testen(!). Verder zijn er inspirerende avondsessies om bij aan te sluiten.

Aanmelden

Meld je nu aan voor de Editio Masterclass 2019!

Aanmelden

Dit levert het je op

Iedere deelnemer krijgt een individuele terugkoppeling inclusief uitgebreid advies over het werk dat je voor aanvang van de Masterclass hebt opgestuurd (tot maximaal 10.000 woorden). In deze week lees je ook elkaars werk en bepreek je dat met elkaar.

Naast heel veel schrijven, zal Editio je informeren over de mogelijkheden van publiceren, uitgeverijen, de rol van een agent, de boekhandelsketen. En er wordt aandacht besteed aan de presentatie van je werk aan een uitgever. Aan het einde van de week, heb je niet alleen meer grip en inzicht op je eigen werk, en de mogelijkheden hiervan, maar heb je ook progressie gemaakt in het aantal woorden. De culinaire schrijvers hebben naast het hierboven vermelde ook een concept voor hun eigen kookboek of project in handen, waarmee ze straks wellicht naar een uitgever kunnen.

Praktische info

Locatie: Een prachtig huis in de Ariège, ten zuiden van Toulouse
Wanneer: 15 september – 21 september 2019
Tutors: Elke Geurts en Jacques Hermus

Kosten masterclass: 1200,- . euro (inclusief BTW)
Kosten verblijf: 625,- euro (inclusief BTW). Verblijf in ruime kamers met eigen badkamer, op basis van volledig pension: ontbijt/lunch/diner/drank bij diner. Transfer van en naar Toulouse airport is inbegrepen.

Sugessties voor vluchten:

Heen:
Amsterdam KLM Vertrek Zondag 15 september  KL 1301 8.55 uur
Aankomst Toulouse 10.50 uur

Terug:
Toulouse KLM Vertrek Zaterdag 21 september KL 1308 17.00 uur
Aankomst Schiphol 18.55 uur

Transport van en naar het vliegveld  wordt voor je geregeld door Editio.
Nadere informatie volgt na inschrijving.

Wanneer je geen gebruik wilt maken van de transfer, kun je ook een auto huren op het vliegveld.

Je vindt de aankondiging van de Masterclass 2019 ook op: https://schrijvenonline.org/activiteiten

Voorwaarden

Ruim voor aanvang van de Masterclass, bij voorkeur voor 5 september, stuurt iedereen tot maximaal 10.000 woorden van zijn/haar manuscript op naar contact@editio.nl.  Alle manuscripten worden aan alle deelnemers verstuurd en tijdens deze week met elkaar besproken. Daarnaast krijgen alle deelnemers in deze week uitgebreide en persoonlijke terugkoppeling van de tutor, inclusief adviezen over hun ingeleverde werk.

Aantal deelnemers

Er kunnen maximaal tien deelnemers meedoen aan deze Masterclass. De Masterclass gaat door als er tenminste vijf inschrijvingen zijn.

Aanmelden

Voor de fictie en non-fictie schrijvers:
stuur voor uiterlijk 26 augustus aanstaande een tekstfragment van 1500-3000 woorden (plus evt. synopsis) naar: contact@editio.nl. Vermeld als onderwerp: Masterclass 2019.

Culinaire schrijvers: stuur voor uiterlijk 26 augustus aanstaande een overzicht van je ervaring op het gebied van culinair schrijven naar contact@editio.nl met als onderwerp Masterclass 2019. Of geef in het kort weer hoe jij het kookboek dat je wilt gaan maken voor je ziet.

Kandidaten krijgen binnen een week na inzending een reactie van ons over deelname.

Aanmelden

 

Over Elke Geurts

Elke Geurts (1973) studeerde dramaschrijven en literaire vorming aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Haar debuut Het besluit van Dola Korstjens (2008) werd genomineerd voor verschillende prijzen en door NRC Handelsblad verkozen tot een van de beste boeken van 2008. Ze won de Nieuw Proza Prijs 2008. Haar tweede boek Lastmens (2010), een bundel met drie novellen, werd o.a. genomineerd voor de  BNG nieuwe literatuurprijs  en de Anna Bijnsprijs. Op 17 oktober 2013 verscheen haar roman De weg naar zee. In 2017 kwam Ik nog wel van jou uit, het huiveringwekkende en ontroerende verslag van een gezin dat uiteenvalt, maar tegelijkertijd een boek over het geloof in de liefde en de kracht van literatuur. Voor Trouw schreef zij een dagelijkse column over haar huwelijk en later over haar scheiding. www.elkegeurts.nl

Over Jacques Hermus

Culinair schrijver Jacques Hermus schrijft en schreef voor tijdschriften als Elle Eten, Seasons, Winelife en Bouillon, en voor de kranten Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Hij recenseert restaurants, schrijft reportages over wijn of keukens van de wereld, maakt culinaire video’s, is vaste gast bij het culinaire radioprogramma Mangiare (NPO1) en treedt af en toe op als jury in tv-programma’s. Hij schreef de kook-lees-doe boeken Het Wilde Eten – jager, visser, verzamelaar, boer (2014) en Het Wildkookboek (2017), Het Heerlijke Noorden (2018), alle uitgegeven bij Fontaine. Hij werkt momenteel aan twee nieuwe boeken, waarvan Een Culinaire Vistocht (uitg. Nijgh & Van Ditmar) volgend voorjaar verschijnt.

Aanmelden voor masterclass 2019

Vul het inschrijfformulier hieronder in om je aan te melden voor de masterclass.

Stuur ook een fragment van je werk in:

Voor de fictie en non-fictie schrijvers: stuur voor uiterlijk 26 augustus aanstaande een tekstfragment van 1500-3000 woorden (plus evt. synopsis) naar: contact@editio.nl. Vermeld als onderwerp: Masterclass 2019.

Culinaire schrijvers: stuur voor uiterlijk 26 augustus aanstaande een overzicht van je ervaring op het gebied van culinair schrijven naar contact@editio.nl met als onderwerp Masterclass 2019. Of geef in het kort weer hoe jij het kookboek dat je wilt gaan maken voor je ziet.