Iedereen heeft een eigen verhaal

Comedy schrijven

Houd jij van grappen en heb je humor? Denk je wel eens: dit is zó geestig, dit moet ik opschrijven? Vallen jou vaak dingen op die anderen helemaal niet opvallen? Dan is de workshop comedy schrijven echt iets van jou!

Comedy schrijven is een korte, intensieve cursus van 6 weken die wordt afgesloten met een optreden door jou met je eigen werk.
Je krijgt inzicht in onderwerpen, schrijftechnieken, speltechnieken en delivery. We gaan op zoek naar jouw eigen verhaal, emotie en boodschap en de kern van waaruit je alles verteld. Omdat (zelf)schrijven de basis vormt voor stand-up comedy gaan we veel schrijven. Einddoel is je eigen comedy set die je dan verder kan fine-tunen voor publiek. Zie deze cursus als een kennismaking, want een echt goede comedian word je pas als je veel vlieguren maakt voor publiek. Je krijgt uitgebreide feedback van comedian Jeffrey Spalburg op je schrijfwerk.

Voor wie?

Voor iedereen met een goed humeur, motivatie en al enige (schrijf)ervaring en een ijzeren discipline om te blijven schrijven, ook als het soms een keer niet meezit.

Studieprogramma

Week 1

Presenteer jezelf op een grappige manier, wie ben ik? Uitleg over hoe humor in het algemeen en hoe een grap werkt.

Week 2

Het recept van comedy en waar je op moet letten wanneer je gaat schrijven.

Week 3

Schrijftechnieken voor het schrijven van een grap, en het verbinden van meerdere grappen. het schrijven van een set.

Week 4

Aan de slag met speltechnieken.

Week 5

Hoe maak je een set? Waar je op moet letten als je gaat optreden.

Week 6

Je hebt nu een week om je eigen set te finetunen. Aan het einde van de week presenteer jij je eigen set.

Praktische informatie

Inloggegevens / online leerplatform

Nadat je je inschrijving voltooid hebt, ontvang je een bevestiging. Vervolgens ontvang je een dag voor aanvang van je cursus de inloggegevens voor het cursussysteem. Met jouw inloggegevens krijg je toegang tot het interactieve platform. Hier is alle informatie en uitleg over de cursus te vinden. Ook kun je van hieruit berichten kunt sturen naar je redacteur. Je volgt de cursus in je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Opzet en duur van de cursus

De cursusweken lopen van woensdag tot en met dinsdagavond. Daarbij zijn er iedere week een aantal opdrachten. Je kunt hieraan werken waar en wanneer je wilt. Daarna kun je jouw opdrachten uploaden op het platform. Dan is het zichtbaar voor tutor en medecursisten. Je ontvangt feedback van de tutor en kan je reageren op het werk van jouw medecursisten.

Studiemateriaal

Omdat het een online cursus is,  hoeft geen aanvullend studiemateriaal aangeschaft te worden.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting van de proefcursus ligt rond de drie tot vier uur per week.

Aanvangsniveau

Voor alle Editio cursussen wordt uitgegaan van HBO denk- en werkniveau.

  • Beginner: Degene die niet eerder actief bezig is geweest met schrijven en geen schrijfcursussen heeft gevolgd.
  • Gevorderd: Degene die al bezig is met schrijven en/of een of meerdere schrijfcursussen heeft gevolgd.
  • Ervaren: Degene die regelmatig schrijft, een of meer schrijfcursussen heeft gevolgd en/of heeft gepubliceerd in tijdschrift of boek.

Groepsgrootte

Lesgroepen zijn nooit groter dan tien deelnemers om kleinschaligheid te waarborgen. Hierdoor heb je intensief contact met medecursisten en met jouw tutor.

Cursusduur

6 weken

Soort cursus

Online

Prijs

€350,-

Over de tutor(s)

Wie ben ik?

Raúl-Neijhorst

Mijn naam is Jeffrey Spalburg en ik ben al langer dan vijfentwintig jaar professioneel met theater en comedy bezig. Ik ben ooit begonnen als MC en doorliep de acteursopleiding van de Hogeschool Van De Kunsten Utrecht. Na eerst veel kilometers gemaakt te hebben als acteur in het theater bij o.a. de Paardenkathedraal en Cosmic Theater op TV en een beetje film kwam ik pas echt tot leven toen ik ontdekte dat mijn hart meer bij comedy lag.

Ik begon eerst te schrijven voor andere cabaretiers als Jörgen Raymann en Roué Verveer om vervolgens met al mijn ervaring zelf het podium op te stappen als stand-up comedian. Dat was zeventien jaar geleden bij het Comedycafé in Amsterdam waar ik nog steeds wekelijks te zien ben. Tegenwoordig ben ik een maker; ik bedenk, schrijf en speel comedy en muziek. Voor mezelf en daarnaast als regisseur en schrijver ook steeds meer voor collega cabaretiers en muzikanten.

Ik zie ernaar uit om met jullie te werken!

Meer informatie?

Neem contact met ons op om je vragen te bespreken.

 

 

Contact

Je ontvangt na het versturen binnen één dag reactie op je aanvraag!