Schrijven is hardop dromen

Schrijf je loopbaan

Is je loopbaan niet wat je ervan had verwacht? Wil je meer voldoening halen uit je leven en je werkzaamheden? Je bent niet de enige. Veel mensen zijn niet tevreden met hun situatie en zijn op zoek naar een invulling die meer voldoening geeft en/of voor verbinding met anderen zorgt.  Maar hoe ontdek je welk werk er op dit moment van je leven bij jou past? Om dit inzicht te krijgen, is het nodig om zicht te hebben op wat je anders wilt, én wat je belangrijk vindt in het leven, maar ook waar je goed in bent, wat je interessant vindt, en waar je blij van wordt. Kortom deze cursus helpt je jouw dromen waar te maken.

Tijdens de cursus Schrijf je loopbaan onderzoek je in 7 weken wat je mist en waarnaar je verlangt in je werk en leven. Al schrijvend vanuit je hart verwoord je je gedachten, gevoelens en verlangens. Je zult versteld staan van je eigen inzichten, antwoorden en wijsheid. Zo krijg je zicht op wat belangrijk voor je is. En ben je veel beter in staat om keuzes en plannen te maken, waardoor je een nieuwe wending aan je werk en leven kunt geven. 

Wekelijks ontvang je persoonlijke feedback en een verdiepende vraag van de tutor.

Lesprogramma

Week 1

Je krijgt uitleg over hoe je heel gemakkelijk vanuit je hart kunt schrijven. 

Je beschrijft aan de hand van een schrijfopdracht  hoe het nu met je gaat,  en formuleert welke (loopbaan)kwestie jou op dit moment vooral bezighoudt. Je krijgt zicht op wat jij op dit moment echt belangrijk vindt in je werk en leven: je waarden en drijfveren. 

Week 2

De schrijfopdrachten van deze week stimuleren je om te gaan schrijven over ervaringen in je leven van vroeger en nu die voor voldoening en plezier zorgen. Je krijgt inzicht in wat jij de wereld te bieden hebt én wat jij nodig hebt om goed te kunnen functioneren.

Week 3

Deze week onderzoek je door middel van de schrijfopdrachten waarin je plezier hebt, waarnaar je nieuwsgierig bent en wat je dromen en verlangens zijn.

Week 4

Nu je weet waar je van droomt kun je een doel(en) formuleren. Dat is wat je deze week gaat doen. Aan de hand van de schrijfoefeningen wordt het helder welke kant je op wilt en wat je te doen staat: je komt er al schrijvend achter waar je je in de (nabije) toekomst mee wilt bezighouden, waar je je tijd en energie in wilt steken.

Week 5

Bij het onderzoeken van wat je wilt en het formuleren van je doelen kom je ook twijfels en zorgen tegen. De schrijfopdrachten van deze week helpen je om in gesprek te gaan met de beren op de weg en deze al schrijvend te temmen.

Week 6 & 7

Je weet nu wat je wilt gaan doen. Deze laatste twee weken onderzoek je wat jou helpt om in beweging te komen en wat of wie jou hierbij kan helpen. Je maakt een creatieve planning en schrijft een statement waarin je beschrijft waar je nu staat, wat je gaat doen en hoe je dit gaat aanpakken.

Praktische informatie

Inloggegevens / online leerplatform

Nadat je je inschrijving voltooid hebt, ontvang je een bevestiging. Vervolgens ontvang je een dag voor aanvang van je cursus de inloggegevens voor het cursussysteem. Met jouw inloggegevens krijg je toegang tot het interactieve platform. Hier is alle informatie en uitleg over de cursus te vinden. Ook kun je van hieruit berichten kunt sturen naar je redacteur. Je volgt de cursus in je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Opzet en duur van de cursus

De cursusweken lopen van woensdag tot en met dinsdagavond. Daarbij zijn er iedere week een aantal opdrachten. Je kunt hieraan werken waar en wanneer je wilt. Daarna kun je jouw opdrachten uploaden op het platform. Dan is het zichtbaar voor de tutor. Je ontvangt feedback van de tutor.

Voor wie

  • Voor iedereen die niet blij is met haar of zijn (werk)situatie en op zoek is naar meer plezier en voldoening in werk en leven.
  • Voor iedereen die nu niet werkt – bijvoorbeeld door ontslag, ziekte, sabbatical, pensioen –  en betekenisvol werk (betaald of onbetaald) wil doen dat plezier en voldoening geeft.
  • Voor iedereen die het gevoel heeft vast te lopen en in beweging wil komen om richting te vinden.

Leerdoelen

  • Je leert creatief schrijven te gebruiken om met jezelf in gesprek te gaan en op die manier tot inzicht, reflectie en antwoorden te komen.
  • Je hebt een instrument in handen gekregen dat je altijd en overal kunt inzetten voor je eigen ontwikkeling en mogelijkheden
  • Aan het einde van de cursus ken je jezelf veel beter dan daarvoor. Je weet wat belangrijk is voor jezelf, wat je de wereld hebt te bieden, welke kant je op wilt en hoe je dit wilt aanpakken.

Studiemateriaal

Omdat het een online cursus is,  hoeft geen aanvullend studiemateriaal aangeschaft te worden.

Studiebelasting

De gemiddelde tijd die je kwijt bent aan de cursus Schrijf je Loopbaan ligt rond de drie tot vier uur per week.

Aanvangsniveau

Voor alle Editio cursussen wordt uitgegaan van HBO denk- en werkniveau.

Groepsgrootte

Bij deze cursus krijg je individueel les. Een-op een met jouw tutor. Je kunt in alle vertrouwelijkheid werken aan je ontwikkeling

Cursusduur

7 weken

Soort cursus

Online

Prijs

€399 inclusief BTW

Inschrijven

Je ontvangt na het versturen binnen één dag reactie op je aanvraag!