Thrillers ultieme spanning

Thriller schrijven-2

Heb je na het volgen van de cursus Thriller Schrijven-1 de smaak te pakken en ben je klaar om verder in het thriller genre te duiken? Dan is de cursus Thriller schrijven-2 iets voor jou! Tijdens deze schrijfcursus ligt de focus op het plot en perspectief van een goede thriller en leer je wat de elementen zijn van een spannend verhaal. De cursus is onderverdeeld in drie modules, die elk twee weken duren. In de laatste weken schrijf je de eerste 1000 woorden van jouw eigen thrillerverhaal.

Voor wie is de cursus Thriller schrijven-2?

Voor schrijvers die zich verder willen bekwamen in het schrijven van spannende verhalen/thrillers.

Hoewel het niet verplicht is, verdient het aanbeveling eerst de cursus Thriller Schrijven 1 te volgen.

Studieprogramma

Week 1 en 2: Plot en de keten van gebeurtenissen

Een goed plot ontwikkelt zich als een keten van elkaar opvolgende gebeurtenissen. Tijdens de eerste module van deze schrijfcursus leer je aan de hand van een uitgebreide analyse van voorbeelden zelf zo’n keten te ontwikkelen.

Week 3 en 4: Perspectief en verteller

Niet alleen wat je vertelt, maar ook hoe en wie het vertelt zijn bepalend voor de geloofwaardigheid van een spannend verhaal. In deze module leer je schrijven vanuit verschillende perspectieven en vertel je jouw verhaal vanuit meerdere gezichtspunten.

Week 5 en 6: Spanning

Een spannend verhaal schrijven willen we allemaal. Maar wat is spanning eigenlijk? En hoe schrijf je een boek dat zó spannend is, dat lezers het na de eerste bladzijde niet meer kunnen wegleggen? Die vragen staan centraal tijdens de laatste module van deze schrijfcursus.

Week 7: De opzet

In deze week maak je de opzet van je eigen spannende verhaal.

Week 8 en 9:

In de laatste twee weken schrijf en herschrijf je de eerste 1000 woorden van je eigen spannende verhaal.

Leerdoelen

  • Je oefent met perspectief en vertelstem en leert een spannend verhaal te schrijven met een goed plot, gebruik makend van een dwingende keten van gebeurtenissen.
Praktische informatie

Inloggegevens / online leerplatform

Nadat je je inschrijving voltooid hebt, ontvang je een bevestiging. Vervolgens ontvang je een dag voor aanvang van je cursus de inloggegevens voor het cursussysteem. Met jouw inloggegevens krijg je toegang tot het interactieve platform. Hier is alle informatie en uitleg over de cursus te vinden. Ook kun je van hieruit berichten kunt sturen naar je redacteur. Je volgt de cursus in je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Opzet en duur van de cursus

De cursusweken lopen van woensdag tot en met dinsdagavond. Daarbij zijn er iedere week een aantal opdrachten. Je kunt hieraan werken waar en wanneer je wilt. Daarna kun je jouw opdrachten uploaden op het platform. Dan is het zichtbaar voor tutor en medecursisten. Je ontvangt feedback van de tutor en kan je reageren op het werk van jouw medecursisten.

Studiemateriaal

Omdat het een online cursus is,  hoeft geen aanvullend studiemateriaal aangeschaft te worden.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting van de proefcursus ligt rond de drie tot vier uur per week.

Aanvangsniveau

Voor alle Editio cursussen wordt uitgegaan van HBO denk- en werkniveau.

  • Beginner: Degene die niet eerder actief bezig is geweest met schrijven en geen schrijfcursussen heeft gevolgd.
  • Gevorderd: Degene die al bezig is met schrijven en/of een of meerdere schrijfcursussen heeft gevolgd.
  • Ervaren: Degene die regelmatig schrijft, een of meer schrijfcursussen heeft gevolgd en/of heeft gepubliceerd in tijdschrift of boek.

Groepsgrootte

Lesgroepen zijn nooit groter dan tien deelnemers om kleinschaligheid te waarborgen. Hierdoor heb je intensief contact met medecursisten en met jouw tutor.

Cursusduur

9 weken

Soort cursus

Online

Prijs

€519,-

Over de tutor(s)

Jan van Mersbergen

Jan van Mersbergen (1971) is een zeer actieve blogger, hij schreef acht romans, een novelle, een verboeking en onder pseudoniem een thriller. Zijn werk is vertaald in negen landen. Hij ontving diverse literaire prijzen, waaronder de F.Bordewijkprijs en de BNG Nieuwe Literatuurprijs. Daarnaast publiceerde hij verhalen in diverse tijdschriften en schrijft hij columns en artikelen voor kranten en weekbladen.

Gert Jan de Vries

Gert Jan de Vries (1963) is zowel schrijver, redacteur, vertaler, uitgever, als criticus. Als ghostwriter schreef onder meer hij Meneer Heineken, het is voorbij (2013), De Vliegende Hollander, de man die de 9-11 terroristen leerde vliegen (2008), Mitswa en Christenplicht, bescheiden helden uit de illegaliteit (1999). Daarnaast schreef hij onder het pseudoniem Tess Franke: In haar eer (2012), Maskerade (2011), De Bezieling (2009), De Beproeving (2008), De Inwijding (2006). Onder zijn eigen naam Tour de Farce (2015), Gedroomd Wielrennen, De wielerloopbaan van Leontien van Moorsel (2006), Ik heb geen verstand van poëzie. G.A. van Oorschot als uitgever van poëzie (1994).

Later maakte hij samen met Ilja Leonard Pfeijffer De canon van de Europese poëzie: 500 gedichten die iedereen gelezen moet hebben (2008).

Meer informatie?

Neem contact met ons op om je vragen te bespreken.

Inschrijven

    Je ontvangt na het versturen binnen één dag reactie op je aanvraag!