Samen naar hetzelfde doel

Steun onze crowdfunding

Editio, de eerste online schrijversacademie doet alles om schrijverstalent te ontwikkelen. Wij geloven dat wij mensen met een verhaal kunnen helpen om hun talent te ontwikkelen.

Hoe doen we dat?

 • Door online cursussen, die worden begeleid door de beste schrijvers van Nederland.
 • Met een jaarlijkse debutantenschrijfwedstrijd, waar schrijvers die nog geen contract hebben met een uitgever, hun verhaal kunnen inzenden en kans maken om ontdekt te worden
 • Met het debutantenbal, waar de ECI debutantenprijs wordt uitgereikt aan het winnende verhaal en waar gevestigde schrijvers, uitgevers en beginnende schrijvers elkaar kunnen ontmoeten.

En dan nu, nieuw…Het Editio magazine, over schrijven, schrijvers en hun rituelen.

Editio magazine

 1. Een literair magazine dat een podium biedt aan opkomend schrijftalent.
 2. Inzicht geeft in het schrijfproces van grote schrijvers en dichters,
 3. Met analyses van klassiekers uit de literatuur, plus adviezen van succesvolle schrijvers.
 4. Plus diepte-interviews met schrijvers en dichters over hun werk, successen en struikelblokken.

Een springplank voor nieuwe predebuterende schrijvers om onder de aandacht te komen van uitgevers en een groter publiek.

Waarom?

 • De literaire wereld is klein. Je komt als beginnend schrijver zonder enige bekendheid niet zo makkelijk in die wereld terecht.
 • Per jaar worden er 30.000 manuscripten ongevraagd bij uitgeverijen afgeleverd, terwijl er daarvan maar een handvol wordt gepubliceerd.
 • Omdat er wel tijdschriften zijn over literatuur, maar weinig die ook aandacht besteden aan het schrijfproces zelf en wat daar allemaal bij komt kijken.
 • Er is behoefte aan een platform waar  gevestigde schrijvers hun kennis en ervaringen met beginnende schrijvers delen en waar schrijvers in spe kunnen publiceren.

Met Editio magazine willen we dat mogelijk maken! We willen het magazine minimaal 3 keer per jaar publiceren. Maar alleen met uw steun is dat mogelijk. Een inspirerend magazine over schrijvers, schrijven en hun rituelen. Steun onze filosofie en word oprichter van Editio magazine.

 

Help het Editio magazine en word donateur

 

NB: als het benodigde geld niet wordt opgehaald, wordt het geld naar uw rekening teruggestort.

COVER_Editio