Samen naar hetzelfde doel

Fictie 1

Beoordeling:

Ik heb de afgelopen 6 weken genoten van de cursus en erg veel geleerd. Ik zou het iedereen die van schrijven houdt en meer wil leren over het vak zeker aanraden.

Leonie Kapiteyn

Beoordeling:

Zeer tevreden over vakkennis van en persoonlijke, to-the-point, en opbouwende begeleiding; tevreden over afhandeling website-vraag door Editio.

Hella Ritz

Beoordeling:

Een heel goed opgebouwde cursus, voortdurende, opbouwende feedback en een flinke portie schrijfplezier. Wat wens je nog meer?

Katelijne Van den Brande

Beoordeling:

Concept, thematiek en uitvoering van fictie 1 vertonen een vloeiende opwaartse lijn die mij in kort bestek een grote push forward heeft gegeven mijn schrijfpeil te verbeteren.

Paul Snijders

Beoordeling:

Het voordeel van deze cursus is dat je samen met je medecursisten leert. De feedback van de tutor is goed en leerzaam.
Ik heb veel nieuwe dingen geleerd in korte tijd, vooral wat betreft het levendig maken van een verhaal. Al met al een goede keus.

Ellen van Til

Beoordeling:

Ik heb genoten van de uitwerkingen van mijn mede-cursisten en de opbouw van de cursus. Ik heb een flink eind van een verhaal kunnen schrijven met constante feedback, wat leuk was om te doen. Mijn tutor heeft mij goed begeleid en gewezen op onvolkomenheden in mijn aanpak. Daardoor heb ik me kunnen verbeteren.

Oscar Homan

Fictie 2

Beoordeling:

Een uitstekende, leerzame en stimulerende cursus met een grote variëteit aan opdrachten die qua onderwerp elkaar goed opvolgen.
De schrijftaken helpen goed om je als fictieschrijver te ontwikkelen. Feedback van zowel de docente als de medecursisten was integer, betrokken en kundig. Het niveau van de deelnemers sloot goed op elkaar aan. Ik heb met enorm veel plezier aan de opdrachten gewerkt. Ik heb genoeg materiaal om me verder mee te ontwikkelen. Leuk!

Edith Nijhof

Beoordeling:

De feedback van mijn tutor ( Manon Uphoff) vond ik zeer relevant, betrokken en leerzaam. Ook het onderling commentaar van de mede-cursisten was constructief en openhartig.

Sebes Zevenhuizen

Beoordeling:

In Fictie II heb ik geleerd te spelen met genres, toon, stijlen, onderwerpen. Het werken aan de hand van opdrachten die los staan van je eigen verhaal, werkt bevrijdend en geeft je inzicht in je eigen bereik. De begeleiding door de tutor was zeer kundig. Het uitwisselen van feedback met medecursisten werkt stimulerend en scherpt je gedachten over schrijven.

Margriet Heemstra

Fictie 3

Beoordeling:

Editio spoort mij aan om de creativiteit bij het schrijven verder te ontwikkelen.

Telle van Beek

Non-fictie verhaal

Beoordeling:

Schrijven is een eenzame bezigheid. Kritiek komt zelden en de neiging tot zelfgenoegzaamheid is groot. Ook als naasten je werk lezen is het niet voldoende voor reflectie. Daarom is het goed dat een professionele buitenstaander het tegen het licht houdt en zijn oordeel geeft. Dat is heel leerzaam.

Jaap Brienen

Non-Fictie 2 (Levensverhaal)

Beoordeling:

Het is een efficiënte manier om je schrijfstijl te verbeteren. De feedback is waardevol, je wordt voldoende aan het werk gezet en uitgedaagd. Ook leuk dat je de teksten van de andere deelnemers kunt lezen en er feedback op kunt geven.

Ilse van der Hasselt

Beoordeling:

De opdrachten vond ik erg goed, ik heb er met veel plezier aan gewerkt. Ze haalden een vaardigheid in me naar boven die ik niet van mezelf kende. Bovendien vond ik het leuk om met materiaal van vroeger te werken. Ook de korte theoretische inleidingen waren fijn.

Willeke Roerdinkholder

Non-Fictie 3 (Levensverhaal vervolg)

Beoordeling:

Prettige tutor, duidelijke leerstappen gemaakt. Voel mij nu meer schrijver dan voor de cursus!

Niek Bakker

Bloggen

Beoordeling:

Praktisch, leerzaam en inspirerend, zo heb ik de cursus bloggen ervaren. De bijzonder opbouwende kritiek van de tutor vond ik zeer nuttig. Deze cursus stimuleert mij echt om verder te gaan met bloggen, leuk!

Lin Megens

Beoordeling:

Wim de Jong was een hele prettige tutor. Hij wist een goede balans te bewaren tussen positief zijn en opbouwende kritiek leveren.

Anja Keesmaat

Thriller schrijven 1

Beoordeling:

Ik was in de bijzondere positie dat ik een soort privéles kreeg van Charles den Tex. Zijn opmerkingen waren steeds to the point, veel aha’s en eye-openers, dus erg leerzaam. En ook bemoedigend.

Jan Rensen

Beoordeling:

Een goed gestructureerde cursus die je stap voor stap laat ervaren hoe je een verhaal kunt opbouwen. En verder is het ‘oefening baart kunst’.

Vera Gielen

Thriller schrijven 2

Beoordeling:

Stimulerend, ambachtelijk, betrokken. Prima initiatief!

Eric Oosthoek

Beoordeling:

Heel leerzaam en met name de feedback van zowel tutor als mede cursisten vond ik eye openers. Thrillers 1 geeft een aardige basis maar de finishing touch is om daarna thrillers 2 te doen, dan heb je een meer complete training gehad.

Vera Gielen

Verhalende Journalistiek

Beoordeling:

Een leerzame cursus, heeft me echt verder gebracht. Lekker hard werken. Enthousiaste, deskundige tutor. Ook heb ik veel aan mijn medecursisten gehad. Heeft mijn zelfvertrouwen gestut.

Inez van der Spek

Proefcursus

Beoordeling:

De proefcursus is een goede kennismaking met hoe een online schrijfcursus bij Editio werkt. De opdracht is helder en open. Ik vind het leuk om te kunnen lezen wat en hoe mijn mede-cursisten schrijven. Ook vind ik het prettig dat er onderling een mogelijkheid tot het geven van feedback is. De begeleiding is top, to the point, daar kan ik wat mee!

Anja Bouwmeester

Beoordeling:

Het is heel laagdrempelig. Leuk om te ervaren hoe het werkt. Ik vond het verrassend dat ik ook medecursisten had en daarmee kon communiceren. De commentaren van de tutor kwamen heel snel en dan kon ik zo weer verder. Ik wil graag een volgende cursus volgen.

Renske Visser-Keizer

Beoordeling:

Zo’n 1 weekse cursus is een leuk laagdrempelig idee. Het smaakt zeker naar meer.

Iris Kuethe

Beoordeling:

In een week op proef mocht ik ontdekken dat ik het begrip ‘show don’t tell’ bij lange na niet begreep, in tegenstelling tot wat ik dacht. Ik kon ermee oefenen en heb het nog niet echt onder de knie gekregen. Wel veel geleerd dus voor een proefweek, vooral wat bewustwording betreft. Uitdagend was het, tot mijn verrassing en plezier. Er valt bij jullie echt iets te leren.

Willeke Roerdinkholder

Beoordeling:

De manier van communiceren werkt prima, de tutor reageert vlot en het is leuk dat mede-cursisten elkaar ook van feedback kunnen voorzien.

Albert Jan Vaartjes

Beoordeling:

Er was een goede begeleiding, die duidelijk op je persoonlijke vraag in gaat. Dat maakt het voor mij waardevol.

Koen Verjans

Poëzie schrijven

Beoordeling:

Het schriftelijk contact is reuze prettig, zeker omdat ik in de VS woon! Soms mis je het mondelinge contact door de nuance die je dan kunt aanbrengen in het waarom van je keuzes en de mogelijke discussie die ogen en mogelijkheden opent… Maar al met al, wat ben ik blij dat deze mogelijkheid bestaat! Het heeft me beslist dat zetje motivatie gegeven om de moed te hebben door te dichten. Bedankt Jos, bedankt Editio!

Saskia van Alphen

Schrijven voor het web

Beoordeling:

Ik heb de afgelopen 6 weken veel geleerd en de cursus met veel plezier gevolgd. Leuk om te zien hoe ook de andere cursisten zich ontwikkelen en hoe je van elkaars opdrachten kunt leren. De feedback van de tutor heeft me ook veel geleverd en geleerd. Ik houd Editio absoluut in de gaten voor een vervolgcursus! Heb er nu al zin in.

Kirsten Boer