Schrijven is hardop dromen

Editio – Debutantenbal 2016

Het tweede Debutantenbal vindt plaats op 6 februari aanstaande in De Balie in Amsterdam. Het is inmiddels een mooie traditie, dus houd die avond vrij en zorg dat je erbij bent! Klik hier om kaartjes te bestellen.

Programma Debutantenbal
De avond begint om 20.00 en eindigt met de bekendmaking door de vakjury van de ECI Debutantenprijs. Rudy Hafkenscheid , winnaar van de ECI Publieksprijs met 2388 likes zal ook op deze avond zijn prijs in ontvangst nemen. Na het officiële programma volgt het bal.

 • Tussen feit en fictie 
  Veel schrijvers verwerken gebeurtenissen uit hun eigen leven in hun werk. Andersom worden fictieve gebeurtenissen soms door lezers voor waar aangenomen. Waar ligt de grens en hoe beïnvloeden de twee elkaar? Een boeiende lezing gegeven door Karin AmatmoekrimPieter Waterdrinker en Michael Bijnens.
 • Ben jij al klaar voor je eerste boek?
  Hoe weet je dat een schrijver klaar is om te debuteren? En welke relatie hebben de schrijvers met hun redacteuren? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens het Debutantenbal. Met o.a.: Jelte Nieuwenhuis(redacteur Atlas Contact), Jerry Hormone en Josje Kraamer (redacteur Querido).
 • Terug naar het debuut 
  Bekende gevestigde schrijvers lezen voor uit hun debuut en vertellen over het schrijfproces. Met de auteurs: Connie Palmen, Cees Nooteboom en Renate Dorrestein. 
 • Onzichtbaar debuteren 
  Niet in elke familie wordt het gewaardeerd als de zoon of dochter een boek wil schrijven. Tijdens dit programma gaan we in gesprek met schrijvers die vanuit hun omgeving worden tegengehouden om te schrijven.

Na afloop van het programma is het bal.

Meer informatie over het programma volgt, houd deze pagina dus goed in de gaten!

Weten wie er dit jaar hebben mee gedaan aan de Debutantenschrijfwedstrijd? Bekijk hier alle inzendingen.

Ieder jaar organiseert Editio in samenwerking met het NRC HandelsbladCPNB en SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam) de Debutantenschrijfwedstrijd. Een schrijfwedstrijd voor ambitieuze schrijvers en dichters die nog niet eerder een boek hebben gepubliceerd bij een uitgeverij. De Debutantenprijs is in handen van ECI