Schrijf, leer inspireer

Leer zakelijk schrijven!

Zakelijk schrijven is soms een echte uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat je een zakelijke boodschap duidelijk en overtuigend overbrengt? Waar moet je op letten bij het schrijven van zo’n tekst? Leer zakelijk schrijven bij de online schrijversacademie Editio! Bij Editio kun je op verschillende manieren leren om zakelijk te schrijven. Bijvoorbeeld via de cursus Schrijven voor het web, waar je leert om goede teksten te schrijven voor professionele websites van organisaties, maar Editio biedt ook andere cursussen aan op het gebied van zakelijk schrijven.

Zakelijk schrijven voor het web

De cursus Schrijven voor het web is echt iets voor jou als je zakelijk schrijven wilt leren voor op websites. In deze cursus leer je informatieve en activerende teksten schrijven voor op de websites van organisaties. Je leert welke schrijfstijlen je kunt gebruiken en je leert deze schrijfstijlen aanpassen op het soort tekst dat jij wilt schrijven.

Cursus Speechwriting

Een andere vorm van zakelijk schrijven is speechwriting. Tijdens de cursus Speechwriting leer je een heldere en overtuigende speech te schrijven. Dit kan een speech zijn voor jezelf, maar het kan ook zijn dat je een speech voor anderen kan gaan schrijven en daarom hoort deze vorm van schrijven zeker bij zakelijk schrijven.

Cursus Corporate storytelling

Corporate Storytelling is zakelijke communicatie waar steeds meer organisaties gebruik van maken. Het is het zakelijk communiceren op een verhalende manier. Bij cursus Corporate Storytelling leer je hoe je verhalen kunt gebruiken voor een zakelijk doel. Bijvoorbeeld voor marketing, interne of externe communicatie, PR of een andere vorm van communicatie binnen organisaties.

Ik heb de afgelopen 6 weken veel geleerd en de cursus met veel plezier gevolgd. Leuk om te zien hoe ook de andere cursisten zich ontwikkelen en hoe je van elkaars opdrachten kunt leren. De feedback van de tutor heeft me ook veel geleverd en geleerd. Ik houd Editio absoluut in de gaten voor een vervolgcursus! Heb er nu al zin in.
-Kirsten Boer, cursist

Cursus Beleidsnotities met impact

Ten slotte zijn beleidsnotities ook ontzettend belangrijk binnen een organisatie. Of het nou om ontwikkelingen, standpunten of keuzes van de organisatie gaat, het moet duidelijk gecommuniceerd worden en daarom biedt Editio de cursus Beleidsnotities met impact aan. Hier leer je heldere en overtuigende beleidsnotities schrijven en dat is zeker een belangrijke vorm van zakelijk schrijven.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.