Editio Masterclass 2017 in Rome

Locatie voor de derde Editio Masterclass  was dit jaar Rome, om preciezer te zijn: Fregene, de elegante badplaats op twintig treinminuten van de hoofdstad. In een grote villa, type suikertaart, verbleven fictie en non-fictieschrijvers een volle week om te schrijven, feedback en begeleiding te krijgen en verder te schrijven. En tijdens lunch en diner met elkaar te praten over het onderhanden werk.

Ivo Victoria begeleidde de fictieschrijvers, Auke Kok de non-fictieschrijvers. Dagelijks spraken zij met hun pupillen over structuur, toon, stijl, over alle dingen die een goed geschreven tekst onderscheidt van de middelmaat. Hoe uiteenlopend qua herkomst en beroep de deelnemers ook waren, één ding hadden ze gemeen: de wil om met publicabel werk voor de dag te komen.


Een week is kort, ook al schrijf  en herschrijf je het grootste deel van de dag. Sommigen kwamen met 5000 woorden en gingen met hetzelfde aantal weg, maar wel andere en betere woorden. Een overwinning op de weerbarstige materie.

In het avondprogramma lichtte Auke Kok het ontstaan van 1936, we waren erbij, zijn bekroonde sportboek toe. Ivo liet zijn videodagboek zien, bijgehouden tijdens het schrijven van Gelukkig zijn we machteloos. Ze namen de klas mee langs de twijfels en onzekerheden die het schrijven met zich meebrengt. Maar ook met de voldoening aan de meet.

Bekijk hier het videodagboek van Ivo Victoria: 

Ervaringen Masterclass 2017

 

Ervaring Hans J.H. Pontier
Ervaring Kees
Ervaring Walter Koppe
Ervaring Riet Augustijn
Ervaring Marieke van Bork
Ervaring Liesbeth Wieggers

Eelke de Jong en Masterclass Spanje

Thema's / 9 april 2015

Masterclass in Zuid-Frankrijk 2016

Agenda / 11 maart 2016

Masterclass 2017 Italië: interview met Bernard van Storygardenz

Thema's / 15 maart 2017