Magazine Schrijf, leer, inspireer

Erik Kaptein publiceerde zijn boek na de cursus ‘Filosofisch schrijven’ van ISVW en Editio

De cursus 'Filosofisch schrijven', een samenwerking van Editio en de Internationale School Voor Wijsbegeerte (ISVW), was voor Erik Kaptein precies het zetje dat hij nodig had om zijn ideeën voor een boek vorm te geven en uit te werken.

Lees verder

Wilma Geldof: ‘YA-boeken zijn niet alleen bestemd voor jongeren.’

Wilma Geldof schrijft jeugdboeken voor verschillende leeftijden; haar recentste boek, Het meisje met de vlechtjes, is zowel nationaal als internationaal een groot succes.

Lees verder

Lees hier het eerste hoofdstuk uit de nieuwe thriller van Jan van Mersbergen, ‘De Druppel’

Jan van Mersbergen (1971) schreef acht romans, een novelle, een verboeking en onder pseudoniem een thriller. Zijn werk is vertaald in negen landen. Hij ontving diverse literaire prijzen, waaronder de F.Bordewijkprijs en de BNG Nieuwe Literatuurprijs. Hij publiceerde verhalen in diverse tijdschriften en schrijft columns en artikelen voor kranten en weekbladen. Op 28 oktober verschijnt zijn nieuwste thriller, 'De Druppel' bij uitgeverij Ambo Anthos - dat hij schreef onder het pseudoniem Frederik Baas.  Je kunt het boek alvast hier bestellen. 

Lees verder

Het winnende verhaal van de Debutantenschrijfwedstrijd 2019-2020, door Annika van Veen

Uit 650 inzendingen bekroonde de vakjury, bestaande uit Thomas Verbogt, Babs Gons, Patrick Bassant, Mirthe van Doornik, Joris van Casteren en Eva Merijering, het verhaal van Annika van Veen tot winnaar van de Debutantenschrijfwedstrijd 2019-2020. De uitreiking van de prijs vond plaats in een uitzending van Kunststof, en kun je hier terugluisteren.

Lees verder

Myra Roosen schreef haar kinderboek in het halfjaar traject van Editio

Cursist Myra Roosen vertelt over haar ervaringen in het halfjaar traject Kinderboek schrijven, begeleid door Ruben Prins

Lees verder

De prijsuitreiking van de Debutantenprijs op Kunststof

uitreiking van Debutantenprijs 2020

Lees verder

Debuut van schrijftalent (en ex-cursist) Jules Coenegracht op komst!

Het publiceren van een boek is de droom van misschien wel iedere cursist. Jules Coenegracht is een van die cursisten, en op 15 juni verschijnt zijn boek 'Engelen van Maastricht' bij uitgeverij Brandt.  In eenentwintig verhalen brengt hij Maastrichtenaren tot leven die aan zijn fantasie ontsproten. Achter gesloten deuren bestaat een onzichtbare werkelijkheid waarin vrouwen en mannen, eenzaamheid en seks, engelen en liefde hun rol spelen.

Lees verder

Hoe schrijf je een thriller?

verschijnt in september 2020

Jan van Mersbergen schrijft thrillers onder de naam Frederik Baas. Als je een thriller schrijft begin dan met een spannend simpel uitgangspunt. Een thriller schrijven is als puzzelen: het wordt steeds groter en ingewikkelder. Een thriller moet vanaf het begin een spanning oproepen bij de lezer.

Lees verder

Interview met Francis Nagy: ‘Fantasie is iets magisch, raak dat vooral aan.’

Francis Nagy (1995) won in 2019 de schrijfwedstrijd Write Now!, met haar verhaal 'Vruchtval'.  Ze studeert Creative Writing aan ArtEZ in Arnhem, en vertelde ons wat haar inspireert tijdens het schrijven.

Lees verder

Winterland // Wouter Degreve

Wouter Degreve (1986) doceert Frans aan nieuwkomers in Brussel, waar hij ook woont. Naast het lesgeven legt hij zich het liefst toe op schrijven. Met één van zijn ultrakorte verhalen werd hij in 2018 genomineerd voor de Deus Ex Machinaprijs, en momenteel staat hij op de shortlist voor Sampler 2020 (Das Mag). In 2018 werd hij toegelaten tot de Schrijversacademie waar hij volop werkt aan zijn eerste boek.

Lees verder