Magazine Schrijf, leer, inspireer

Hoe je jouw turbulente leven omzet in literatuur, leer je van Elke Geurts

Elke Geurts

Extra startdatum! Op 27 februari start een extra cursus Creatief Schrijven (Fictie-1) onder begeleiding van Elke Geurts. Bekijk hier een video waarin Elke vertelt over haar boek Ik ook van jou.

Lees verder

Weekendtip: Geen Daden Maar Woorden

Op zaterdagavond 13 oktober zet het Rotterdamse Geen Daden Maar Woorden Festival de spotlight op jong literair, muzikaal en spoken word-talent.

Lees verder

Debutantenschrijfwedstrijd 2018 van start!

Prijsuitreiking Debutantenschrijfwedstrijd

De Debutantenschrijfwedstrijd 2018 is begonnen! Doe mee en maak kans op de publieksprijs of de vakjuryprijs. Beide prijzen worden uitgereikt op het jaarlijkse Debutantenbal.

Lees verder

Editio Live

Editio ging live. Twee keer maar liefst. Dat was zo leuk dat er nu een nieuw live event aan komt. Lees er hier over.

Lees verder

Manon Uphoff keynote spreker op Content18

Manon Uphoff

Op 27 september vindt in Maarssen het congres Content18 plaats. Content18 is een evenement van Adformatie. Een dag vol inspiratie over storytelling. Editio tutor Manon Uphoff is er een van de keynote-sprekers.

Lees verder

Kijkt u eens: de deelnemers van de Lage Landen Schrijfweek

Ulestraten

Ze zijn tussen de 18 en 35 jaar, en ze schrijven. Dat is wat de deelnemers van de Lage Landen Schrijfweek gemeen hebben. Verder is het een bont gezelschap. Dit zijn de talenten die mee mogen naar Ulestraten, Limburg voor een week vol workshops, training en zelf schrijven.

Lees verder

Joel Broekaert geeft culinair college voor NRC Academie en Editio

Samen met NRC Academie hebben we een bijzondere culinaire cursus ontwikkeld. Maak je eigen kookboek onder begeleiding van kookboek-expert Jonah Freud. Voorafgaand aan de cursus vindt een interactieve collegemiddag plaats met Jonah zelf, en Joel Broekaert. Hieronder een voorproefje van wat Joel gaat doen die middag.

Lees verder

Nina Polak over de vrije lezer: “Verslaving is een van de grootste onvrijheden die wij hebben in ons land.”

Van 22 t/m 26 november vindt het Wintertuinfestival plaats. Het thema is 'de vrije lezer'. Nina Polak is schrijver en journalist, wij vroegen haar naar haar kijk op de (on)vrije lezer.

Lees verder

Editio Masterclass 2017 in Rome

Editio verbleef met fictie en non-fictieschrijvers een week in een villa in Rome voor de jaarlijkse Editio masterclass. Onder begeleiding van schrijvers Auke Kok en Ivo Victoria werkten ze aan hun teksten. Lees hier het verslag!

Lees verder

Inspirerende workshops op de Open Dag

Op 17 juni vond de eerste open dag van Editio plaats. Lees hier het verslag van een dag vol inspirerende workshops en zorg dat je de volgende er ook (weer) bij bent!

Lees verder