Schrijf, leer inspireer

Masterclass schrijven in Spanje 2018


Masterclass onder leiding van de gelauwerde schrijver Johan Faber. Voor alle ambitieuze schrijvers (fictie en non fictie) organiseert Editio een Masterclass in Spanje, in een heerlijke omgeving, onder leiding van de gelauwerde schrijver Johan Faber. Tijdens de Masterclass schrijf je verder aan je eigen werk en kun je hem alle kwesties over je werk voorleggen. Hij geeft je ook inzicht in hoe hij zelf oplossingen heeft gevonden voor de problemen waar hij tijdens het schrijven op stuitte. Iedere deelnemer krijgt bovendien een individuele terugkoppeling inclusief uitgebreid advies over het werk dat je voor aanvang van de Masterclass hebt opgestuurd (minimaal 5000 woorden tot maximaal 10.000 woorden). In deze week lees je ook elkaars werk en bepreek je dat met elkaar. Naast heel veel schrijven, zal Editio je informeren over de mogelijkheden van publiceren, uitgeverijen, de rol van een Agent, de boekhandelsketen. En er wordt aandacht besteed aan de presentatie van je werk aan een uitgever. Aan het einde van de week, heb je niet alleen veel meer grip en inzicht op je eigen werk, en de mogelijkheden hiervan, maar heb je ook progressie gemaakt in het aantal woorden. 

Voorwaarden
Ruim twee weken voor aanvang van deze Masterclass is het de bedoeling dat je de eerste 5.000 – maximaal 10.000 woorden van je werk inlevert. Alle manuscripten worden aan alle deelnemers verstuurd en tijdens deze week met elkaar besproken. Daarnaast krijgen alle deelnemers in deze week uitgebreide en persoonlijke terugkoppeling van de tutor, inclusief adviezen over hun ingeleverde werk. Uiteraard wordt er in deze week ook de gelegenheid geboden om de omgeving te bekijken en iets te ondernemen. Eigenaresse Debbie de Jong die de omgeving als geen ander kent, heeft veel goede tips en organiseert met liefde transport.

Praktische info

Waar en wanneer

Locatie: Huize Can Portell in St Andreu del Terri zie www.123ole.nl
Wanneer: 1 september – 7 september 2018 Tutor: Johan Faber (Fictie en Non-fictie)

Kosten

Masterclass: 1250 euro (inclusief BTW)
Vol pension op basis van gedeelde kamer: 625 euro
Toeslag privé kamer voor 1 week: 150 euro
Vol pension omvat 6 nachten/ontbijt/lunch/diner/drank, plus transfer vanaf vliegveld Girona (Exclusief kosten ticket)

Suggesties voor vluchten

Heen: Zaterdagochtend 1 september Terug: Vrijdagavond 7 september

 • Amsterdam-Girona HV 5763 Vertrek 6.30 – Aankomst 8.30
 • Amsterdam-Girona HV 5761 Vertrek 11.55 – Aankomst 13.55
 • Girona-Amsterdam HV 576. Vertrek 22.50 – Aankomst 01.00
 • Rotterdam-Girona. HV5067. Vertrek 7.55 – Aankomst 9.45
 • Girona –Rotterdam HV5068. Vertrek 21.00 – Aankomst 22.55

Er is een transfer naar Can Portell. Wanneer je geen gebruik wilt maken van de transfer, kun je ook een auto huren op het vliegveld.

 

Aan je boek werken onder de Spaanse zon?

Aanmelden voor de Masterclass

Voor wie?

Voor iedere schrijver in spe die met een manuscript bezig is en over voldoende niveau beschikt. Editio cursisten die op het niveau zijn van Fictie- of Non Fictie 3, plus die cursisten die een mail hebben ontvangen. Overige kandidaten Overige kandidaten vragen wij een (deel van een) verhaal van 1500-3000 woorden in te sturen (plus synopsis als het een onderdeel betreft van langer werk)

Hoe inschrijven?

Editio cursisten Editio cursisten niveau Fictie/Non Fictie 3, plus cursisten die mail hebben ontvangen: meld je via deze link aan. Je ontvangt van ons een factuur. Overige kandidaten Alle anderen: stuur voor uiterlijk 1 juni 1500-3000 woorden (plus evt. synopsis). Je krijgt binnen 2 weken na inzending een reactie van ons over deelname.

Voorwaarden
Ruim voor aanvang van de Masterclass, bij voorkeur voor 1 augustus, stuurt iedereen 5000 tot maximaal 10.000 woorden van zijn/haar manuscript op naar contact@editio.nl. Tijdens de Masterclass krijgt iedere deelnemer persoonlijke uitgebreide terugkoppeling over zijn/haar werk.

Over Johan Faber
Johan Faber werkte als journalist en schrijver voor talloze bladen en kranten. In 2004 debuteerde hij als non-fictie auteur met ‘Het Mysterie Marco’, een boek over de jonge Ajacied Marco van Basten. Andere non-fictie titels van zijn hand zijn o.a. ‘Alpe d’Huez’ (2007) en ‘Wat bezielde Volkert van der G.?’ (2009). Begin 2012 verscheen zijn debuutroman ‘Wende’ en in 2014 zijn tweede roman ‘De veteraan,’ waarvoor hij de Dioraphte Literatourprijs won. Dit jaar verscheen de roman ‘ De eenzame piloot.’

Ervaringen Masterclass in Spanje 2015

Hein van Vliet
Het was een fijne week, waarin ik veel heb geleerd. Het verzamelen van materiaal, het kiezen van een onderwerp, rangschikking, wanneer in de tegenwoordige tijd geschreven, wanneer in de verleden tijd. Compositie, logica, begin, slot, en alles wat daar tussen zit. En vooral veel schrappen, weglaten, indikken, totdat er staat wat er moet staan.  Hard gewerkt in een ontspannen sfeer en entourage. Ik ben er een stuk wijzer van geworden en ik geloof dat het  waar is, schrijven is een ambacht dat je kunt leren, door het veel te doen. Oefening baart kunst, bij mij vooralsnog met een kleine k.Hein van Vliet
Inne Raeymaekers
Ik keek er erg naar uit, en het was spannend! Af en toe trok ik me terug in mijn gezellige caravan en kwam ik er pas weer uit als die ene paragraaf herschreven was, maar meestal vond je me onder een boom in de tuin, waar ik als God in ‘Spanje’ de ruimte kreeg om te schrijven. Het enige dat we moesten doen was schrijven en herschrijven. Daarnaast werd voor alles gezorgd, en werden we verwend met heerlijke maaltijden, fijn gezelschap. Het werkte motiverend dat iedereen noeste arbeid leverde, dezelfde twijfels ervaarde aan het einde van een werkdag, maar ’s ochtends ook weer met volle moed er tegenaan ging. Persoonlijke begeleiding, zowel qua stijl als inhoud. Dat tilde me echt op, en gaf me een inkijk in mijn verhaal, in hoe ik schrijf. En hoe het beter en mooier kan. Op korte tijd heb ik veel inzichten gekregen, een eerlijk en hoogst persoonlijk klankbord, en dat was exact waarnaar ik op zoek was. Inne Raeymaekers
Els Brouns
‘Het was elke dag opnieuw keihard werken, tussen de zeer kritisch opbouwende besprekingen door. We zaten verspreid over het landgoed te werken, binnen of buiten, afgesloten van de wereld, geconcentreerd, elk aan onze eigen laptop. Voor mij was de week verhelderend, omdat ik geconfronteerd werd met mijn stokpaardjes en vele valkuilen. Niet dat ik daarmee klaar was, maar ik was ver genoeg gevorderd om de grote lijnen opnieuw uit te zetten en ditmaal strikt te volgen, zonder me te verliezen in mooischrijverij.’ Els Brouns

Aanmelden voor de Masterclass 2018

  Vul het inschrijfformulier hieronder in om je aan te melden voor de masterclass.

  Stuur ook een fragment van je werk in:

  Voor de fictie en non-fictie schrijvers: stuur voor uiterlijk 26 augustus aanstaande een tekstfragment van 1500-3000 woorden (plus evt. synopsis) naar: contact@editio.nl. Vermeld als onderwerp: Masterclass 2019.

  Culinaire schrijvers: stuur voor uiterlijk 26 augustus aanstaande een overzicht van je ervaring op het gebied van culinair schrijven naar contact@editio.nl met als onderwerp Masterclass 2019. Of geef in het kort weer hoe jij het kookboek dat je wilt gaan maken voor je ziet.