Schrijf, leer inspireer

Masterclass schrijven in Spanje 2018


Masterclass onder leiding van de gelauwerde schrijver Johan Faber.

Voor alle ambitieuze schrijvers (fictie en non fictie) organiseert Editio een Masterclass in Spanje, in een heerlijke omgeving, onder leiding van de gelauwerde schrijver Johan Faber. Tijdens de Masterclass schrijf je verder aan je eigen werk en kun je hem alle kwesties over je werk voorleggen. Hij geeft je ook inzicht in hoe hij zelf oplossingen heeft gevonden voor de problemen waar hij tijdens het schrijven op stuitte. Iedere deelnemer krijgt bovendien een individuele terugkoppeling inclusief uitgebreid advies over het werk dat je voor aanvang van de Masterclass hebt opgestuurd (minimaal 5000 woorden tot maximaal 10.000 woorden). In deze week lees je ook elkaars werk en bepreek je dat met elkaar. Naast heel veel schrijven, zal Editio je informeren over de mogelijkheden van publiceren, uitgeverijen, de rol van een Agent, de boekhandelsketen. En er wordt aandacht besteed aan de presentatie van je werk aan een uitgever. Aan het einde van de week, heb je niet alleen veel meer grip en inzicht op je eigen werk, en de mogelijkheden hiervan, maar heb je ook progressie gemaakt in het aantal woorden.

Voorwaarden
Ruim twee weken voor aanvang van deze Masterclass is het de bedoeling dat je de eerste 5.000 – maximaal 10.000 woorden van je werk inlevert. Alle manuscripten worden aan alle deelnemers verstuurd en tijdens deze week met elkaar besproken.
Daarnaast krijgen alle deelnemers in deze week uitgebreide en persoonlijke terugkoppeling van de tutor, inclusief adviezen over hun ingeleverde werk. Uiteraard wordt er in deze week ook de gelegenheid geboden om de omgeving te bekijken en iets te ondernemen. Eigenaresse Debbie de Jong die de omgeving als geen ander kent, heeft veel goede tips en organiseert met liefde transport.

Praktische info

Waar en wanneer

Locatie: Huize Can Portell in St Andreu del Terri zie www.123ole.nl
Wanneer: 1 september – 7 september 2018
Tutor: Johan Faber (Fictie en Non-fictie)

Kosten

Masterclass: 1250 euro (inclusief BTW)
Vol pension op basis van gedeelde kamer: 625 euro
Toeslag privé kamer voor 1 week: 150 euro
Vol pension omvat 6 nachten/ontbijt/lunch/diner/drank, plus transfer vanaf vliegveld Girona (Exclusief kosten ticket)

Suggesties voor vluchten

Heen: Zaterdagochtend 1 september
Terug: Vrijdagavond 7 september

  • Amsterdam-Girona HV 5763 Vertrek 6.30 – Aankomst 8.30
  • Amsterdam-Girona HV 5761 Vertrek 11.55 – Aankomst 13.55
  • Girona-Amsterdam HV 576. Vertrek 22.50 – Aankomst 01.00
  • Rotterdam-Girona. HV5067. Vertrek 7.55 – Aankomst 9.45
  • Girona –Rotterdam HV5068. Vertrek 21.00 – Aankomst 22.55

Er is een transfer naar Can Portell. Wanneer je geen gebruik wilt maken van de transfer, kun je ook een auto huren op het vliegveld

Aan je boek werken onder de Spaanse zon?

Aanmelden voor de Masterclass

Voor wie?

Voor iedere schrijver in spe die met een manuscript bezig is en over voldoende niveau beschikt.

Editio cursisten
die op het niveau zijn van Fictie- of Non Fictie 3, plus die cursisten die een mail hebben ontvangen.

Overige kandidaten
Overige kandidaten vragen wij een (deel van een) verhaal van 1500-3000 woorden in te sturen (plus synopsis als het een onderdeel betreft van langer werk)

Hoe inschrijven?

Editio cursisten
Editio cursisten niveau Fictie/Non Fictie 3, plus cursisten die mail hebben ontvangen: meld je via deze link aan. Je ontvangt van ons een factuur.

Overige kandidaten
Alle anderen: stuur voor uiterlijk 1 juni 1500-3000 woorden (plus evt. synopsis). Je krijgt binnen 2 weken na inzending een reactie van ons over deelname.

Voorwaarden

Ruim voor aanvang van de Masterclass, bij voorkeur voor 1 augustus, stuurt iedereen 5000 tot maximaal 10.000 woorden van zijn/haar manuscript op naar contact@editio.nl.

Tijdens de Masterclass krijgt iedere deelnemer persoonlijke uitgebreide terugkoppeling over zijn/haar werk.

Over Johan Faber
Johan Faber werkte als journalist en schrijver voor talloze bladen en kranten. In 2004 debuteerde hij als non-fictie auteur met ‘Het Mysterie Marco’, een boek over de jonge Ajacied Marco van Basten. Andere non-fictie titels van zijn hand zijn o.a. ‘Alpe d’Huez’ (2007) en ‘Wat bezielde Volkert van der G.?’ (2009). Begin 2012 verscheen zijn debuutroman ‘Wende’ en in 2014 zijn tweede roman ‘De veteraan,’ waarvoor hij de Dioraphte Literatourprijs won. Dit jaar verscheen de roman ‘ De eenzame piloot.’

Ervaringen Masterclass in Spanje 2015

Hein van Vliet
Inne Raeymaekers
Els Brouns

Aanmelden voor de Masterclass 2018

Vul het inschrijfformulier hieronder in. Je ontvangt daarna binnen een dag bevestiging van je inschrijving.