Schrijf, leer inspireer

Masterclass schrijven in Spanje 2022


Dit jaar zoeken we de Spaanse zon op in het inspirerende Catalonië, waar jullie een week gaan schrijven onder begeleiding van Editio-oprichters Marlies Bonnike (literair agent) en Bob van der Burg (schrijver).

Programma

Aan het begin van de week bespreek je de inhoud en/of ideeën voor je manuscript met de begeleiders en maak je een plan voor die week.

Elke dag heb je (als je wilt) een individueel begeleidingsgesprek.

Iedere dag is er een workshop. Bijvoorbeeld over de communicatiestijl van personages (er zijn vier hoofdstijlen) en hoe je die kunt inzetten voor jouw personages? Of hoe je de juiste structuur voor je verhaal kunt vinden? En meer.

Tijdens de Masterclass werk je verder (aan de opzet van) je verhaal en kun je de begeleiders alle vragen over je werk voorleggen. Zij zullen jou ook inzicht geven in hoe anderen en zijzelf oplossingen hebben gevonden voor de obstakels in hun schrijfwerk.

Bovendien zullen de begeleiders je meer leren over de mogelijkheden van publiceren, uitgeverijen, en de rol van een literair agent. Aan het einde van de week heb je veel meer grip op je eigen werk en weet je hoe je verder moet.

Natuurlijk speelt het proces van schrijven zich ook af in je hoofd. Dus neem vooral de tijd om de omgeving te bekijken

Praktische info

Waar en wanneer

Waar: In El Papiolet, gelegen in het wijngebied van de Penedès, 45 autominuten onder Barcelona.
Wanneer: 10 september tot en met 16 september 2022
Tutoren: Marlies Bonnike,  Bob van der Burg

Kosten

Masterclass met intensieve begeleiding in een kleine groep: € 1150,-
Verblijf in een privékamer met volpension (ontbijt, lunch en diner) en transfer vanaf vliegveld Barcelona (El Prat): € 800,-
Excl. kosten voor de vlucht.

Suggesties voor vluchten

Wil je gebruikmaken van de transfer op zaterdag 10 september, dan heb je keuze uit de volgende vluchten:

V: Amsterdam 10.45  A: Barcelona 12.45 (Vueling)
V: Amsterdam 12:25  A: Barcelona 14:35 (Transavia)

De terugreis op 17 september is voor iedereen flexibel. Wij brengen je naar het dichtstbijzijnde treinstation. Vandaar reis je in een uur naar Barcelona waar je met een pendelbus naar het vliegveld kan. Een treinkaartje en een ticket voor de pendelbus kosten beide ongeveer €6,00.  

Aan je boek werken onder de Spaanse zon?

Voor wie?

Je hebt (enige) schrijfervaring en je hebt een idee voor een boek waarmee je aan de slag wilt of je bent al bezig met een manuscript en wil daar verder mee komen. Het maakt dus niet uit of je verhaal nog in de kinderschoenen staat of al verder gevorderd is, zolang je maar een goed idee hebt.

Hoe inschrijven?

Editio cursisten Als je bij ons de cursus Fictie 3 of Biografie 3 hebt gevolgd kun je sowieso deelnemen aan de Masterclass. Meld je aan via contact@editio.nl. Je ontvangt van ons een factuur.
Overige kandidaten: stuur een tekst van maximaal 1500 woorden ter beoordeling naar contact@editio.nl. Je krijgt binnen 2 weken na inzending een reactie van ons over deelname.

Voor iedereen:
– Vermeld bij de aanmelding je contactgegevens
– Na inschrijving ontvang je van ons een factuur voor de Masterclass
– De factuur voor het verblijf ontvang je half augustus

Let op: om iedereen persoonlijk te kunnen begeleiden kunnen er maximaal zes mensen deelnemen. Vol = vol.
De Masterclass gaat door bij minimaal drie aanmeldingen. Zodra we drie inschrijvingen binnen hebben, krijgen die deelnemers direct bericht.

Voorbereiding
De schrijvers met een manuscript leveren uiterlijk twee weken voor aanvang van de masterclass rond de 5000 woorden aan en een synopsis van het te schrijven verhaal. Aan het begin van de Masterclass krijgt ieder een uitgebreid advies over hun werk. Schrijvers die alleen een idee hebben, leveren hun idee voor de masterclass aan en bespreken dat idee en de mogelijkheden aan het begin van de masterclass.

We sturen de manuscripten en ideeën voorafgaand aan de Masterclass rond aan alle deelnemers.

Ervaringen voorgaande Masterclasses

 

  • “Een feest, die masterclass! Weg van de dagelijkse beslommeringen, kon ik een week lang mijn aandacht volledig richten op het verder schrijven aan mijn verhaal (non-fictie).” – Riet Augustijn (Masterclass Rome)
  • “In korte tijd heb ik veel inzichten gekregen, een eerlijk en hoogst persoonlijk klankbord, en dat was exact waarnaar ik op zoek was.” – Inne Raeymaekers (Masterclass Gerona)
  • “Wat heeft deze masterclass me gebracht? Een mooie combinatie van vakantie met stimulerend gezelschap, technische vorderingen in het vak schrijven en een behoorlijke productie voor mijn roman in wording. Ik ben tevreden.” – Walter Koppe (Masterclass Rome)