Masterclass 2017 Rome

Op schrijfvakantie met Editio

Nog twee (non-fictie) plekken beschikbaar!

Editio organiseert dit jaar opnieuw een Masterclass voor alle ambitieuze fictie en non-fictie schrijvers, onder leiding van Manon Uphoff en Auke Kok. Dit jaar zoeken we de Italiaanse zon op in het inspirerende Rome. Tijdens de Masterclass schrijf je verder aan je eigen werk, kun je de tutoren al je vragen voorleggen en begint de week met een individuele terugkoppeling, inclusief uitgebreid advies over het werk dat je voor aanvang van de Masterclass hebt opgestuurd (5000 tot 15.000 woorden).

In deze week ga je niet alleen heel veel schrijven, maar lees en bespreek je ook elkaars werk. Manon en Auke organiseren gedurende de week kleine informele workshops waaraan je kunt deelnemen. Daarnaast zullen Bob en Marlies van Editio je informeren over de mogelijkheden van publiceren, uitgeverijen, de rol van een literair agent, de boekhandelsketen. Er wordt ook aandacht besteed aan de presentatie van je werk aan een uitgever.

Voorwaarden

Ruim twee weken voor aanvang van de Masterclass lever je de eerste 5.000 tot 15.000 woorden van je werk in. Alle manuscripten worden aan alle deelnemers verstuurd en tijdens deze week met elkaar besproken.
Daarnaast krijgen alle deelnemers gedurende de week uitgebreide en persoonlijke terugkoppeling van de tutoren, inclusief adviezen over hun ingeleverde werk. We verkennen samen natuurlijk ook de omgeving: het prachtige Rome!

Aantal deelnemers

Er kunnen maximaal tien deelnemers mee op Masterclass. De Masterclass gaat door als er tenminste vijf inschrijvingen zijn. Lees hier de ervaringen van de deelnemers van 2016.

Op dit moment zijn er nog twee plekken vrij voor non-fictie. Fictie is vol!

Praktische info

Locatie: Villa Pura Vida, Rome (vlakbij Luchthaven Roma-Fiumicino)
Wanneer: 1 september 2017 – 8 september 2017
Tutoren: Manon Uphoff (Fictie), Auke Kok (Non Fictie)
Masterclass: 1100 euro (inclusief BTW)

Verblijf op basis van privé-kamer met volledig pension:
750 euro

Suggesties voor vluchten:
Heen: 1 september:
Dit is een overzicht van vluchten met Alitalia via: vliegwinkel.nl

Amsterdam Schiphol naar Rome
Vertrek 11.35, aankomst 13.45
Vertrek 17.50, aankomst 20.00

Brussel naar Rome
Vertrek 11.25, aankomst 13.30
Vertrek 18.25, aankomst 20.30

Terug: 8 september:

Rome naar Amsterdam Schiphol
Vertrek 14.30, aankomst 17.00
Vertrek 20.20, aankomst 22.55

Rome naar Brussel
Vertrek 8.20, aankomst 10.35
Vertrek 15.20, aankomst 17.35

Inspiratie opdoen in de straten van Rome behoort tot de mogelijkheden, want je verblijft een week lang op een steenworp afstand van hartje Rome.

Hoe inschrijven?

Editio cursisten
Editio cursisten niveau Fictie 3 of Non Fictie 2, plus cursisten die e-mail hebben ontvangen: stuur een e-mail naar contact@editio.nl onder vermelding Masterclass september 2017. Je ontvangt van ons een factuur.

Overige kandidaten
Alle anderen: stuur ons  1.500 tot 3.000 woorden toe (plus een synopsis indien het een langer verhaal betreft). Je krijgt binnen 2 weken na inzending een reactie van ons over deelname.

Voorwaarden
Ruim twee weken voor aanvang van de Masterclass, bij voorkeur voor 12 augustus, stuur je 5.000 tot 15.000 woorden op naar contact@editio.nl.

Ervaringen Masterclass 2016

 

“Schrijven is schrappen. Dat wist al. Schrappen doet pijn. Ook dat wist ik al. In de loop van door mij gevolgde schrijverscursussen heeft menig in mijn enigszins archaïsche en bourgondische stijl fraai geformuleerde volzin de toets der kritiek niet kunnen weerstaan, om vervolgens naar het rijk der vergetelheid te worden verbannen. OK, dat is zelfs voor mijn doen banaal…

Schrijven is schrappen. Schrappen doet pijn.”

Lees hier de column van Walter Koppe.


“Ik wilde wel schrijven, of leren schrijven, maar maakte nooit aanstalten. Een advertentie in de NRC voor een online cursus, met korting, trok me over de streep. Ik schreef me in voor Editio Fictie 2. Het bleek gewoon erg leuk te zijn en de organisatie van Editio beviel me: betrokken maar nooit opdringerig.
Na drie cursussen en een masterclass kan ik zeggen dat schrijven voor een flink deel een ambacht is, in grotere mate dan ik dacht. Wat je leert hangt af van ‘waar je zelf bent’.”

Lees hier de column van Amarens Eisses.

Neem contact op