Schrijven kun je leren

Masterclass schrijven in Spanje 2015

Masterclass onder leiding van Manon Uphoff en Auke Kok.

Voor alle ambitieuze schrijvers (fictie en non fictie) organiseert EDITIO een Masterclass in Spanje, in een heerlijke omgeving, onder leiding van twee bevlogen schrijvers Manon Uphoff (fictie) en Auke Kok (Non fictie). Tijdens de Masterclass schrijf je verder aan je eigen werk en kun je Manon en Auke alle kwesties over je werk voorleggen. Zij zullen jou ook inzicht geven in hoe zij zelf oplossingen hebben gevonden voor problemen waar ze op stuitten. Iedere deelnemer krijgt bovendien een individuele terugkoppeling inclusief uitgebreid advies over het werk dat je voor aanvang van de Masterclass hebt opgestuurd (minimaal 5000 woorden tot maximaal 15.000 woorden). In deze week lees je ook elkaars werk en bepreek je dat met elkaar. Naast heel veel schrijven, zal EDITIO je informeren over de mogelijkheden van publiceren, uitgeverijen, de rol van een Agent, de boekhandelsketen. En er wordt aandacht besteed aan de presentatie van je werk aan een uitgever. Aan het einde van de week, heb je niet alleen veel meer grip en inzicht op je eigen werk, en de mogelijkheden hiervan, maar heb je ook progressie gemaakt in het aantal woorden.

Voorwaarden
Ruim twee weken voor aanvang van deze Masterclass is het de bedoeling dat je de eerste 5.000 – maximaal 15.000 woorden van je werk inlevert. Alle manuscripten worden aan alle deelnemers verstuurd en met elkaar besproken tijdens deze week.
Daarnaast krijgen alle deelnemers in deze week uitgebreide en persoonlijke terugkoppeling van de tutoren inclusief adviezen over hun ingeleverde werk. Uiteraard wordt er in deze week ook de gelegenheid geboden om de omgeving te bekijken en iets te ondernemen. Eigenaresse Debbie de Jong die de omgeving als geen ander kent, heeft veel goede tips en organiseert met liefde transport.

spanje1

 

Waar en wanneer
Locatie:      Huize Can Portell in St Andreu del Terri zie www.123ole.nl
Wanneer:  29-augustus 2015- 5 september 2015
Tutoren:    Manon Uphoff (Fictie), Auke Kok (Non-fictie), Gast-tutor Iris van Vliet (Workshops film in relatie tot schrijven)

Kosten
Masterclass:  1050 euro (inclusief BTW)
Vol pension op basis van gedeelde kamer:   625 euro
Toeslag privé kamer voor 1 week:                     150 euro
Vol pension omvat 7 nachten/ontbijt/lunch/diner/drank, plus transfer vanaf vliegveld Girona (Exclusief reiskosten)

Suggesties voor vluchten
Heen: Zaterdag 29 augustus
Terug: zaterdag 5 september

  • Amsterdam-Girona HV 5761. Vertrek 13.00- Aankomst 15.00
  • Girona-Amsterdam HV 5762. Vertrek 22.00. Aankomst 00.10
  • Rotterdam-Girona. HV5067. Vertrek 7.55 am -Aankomst 9.45 am
  • Girona –Rotterdam HV5068. Vertrek 20.45 Aankomst 22.40
  • Eindhoven-Girona FR9124. Vertrek 9.30 am- Aankomst 11.30
  • Girona-Eindhoven FR9123. Vertrek 6.55 am- Aankomst 09.05

Er is een transfer naar Can Portell. Wanneer je geen gebruik wilt maken van de transfer, kun je ook een auto huren op het vliegveld

Voor wie?

Voor iedere schrijver in spe die met een manuscript bezig is en over voldoende niveau beschikt.

EDITIO cursisten
die op het niveau zijn van Fictie- of Non Fictie 3, plus die cursisten die een mail hebben ontvangen.

Overige kandidaten
Overige kandidaten vragen wij een (deel) verhaal van 1500-3000 woorden in te sturen (plus synopsis als het een onderdeel betreft van langer werk)

Hoe inschrijven?

EDITIO cursisten
EDITIO cursisten niveau Fictie/Non Fictie 3, plus cursisten die mail hebben ontvangen: stuur een mail naar contact@editio.nl onder vermelding Masterclass augustus 2015. Je ontvangt van ons een factuur.

Overige kandidaten
Alle anderen: stuur voor uiterlijk 1 juni 1500-3000 woorden (plus evt. synopsis). Je krijgt binnen 2 weken na inzending een reactie van ons over deelname.

Voorwaarden

Ruim voor aanvang van de Masterclass, bijvoorkeur voor 1 augustus, stuurt iedereen 5000 tot maximaal 15000 woorden van je manuscript op naar contact@editio.nl.

Tijdens de Masterclass krijgt iedere deelnemer persoonlijke uitgebreide terugkoppeling over zijn/haar werk.

7-spanje   4-buiten   6-muur