Masterclass 2016 Zuid-Frankrijk

gite-aude-carcassonne-2

Schrijfvakantie onder leiding van
Thomas Verbogt en Pauline Slot

Voor alle ambitieuze schrijvers (fictie en non-fictie) organiseert Editio een Masterclass. Dit jaar in Zuid-Frankrijk, in Chateau de Saint-Aunay, in Carcassonne, onder leiding van schrijvers Thomas Verbogt (fictie) en Pauline Slot (non-fictie). Tijdens de Masterclass schrijf je verder aan je eigen werk en kun je de tutoren alle vragen over je werk voorleggen. Zij zullen jou ook inzicht geven in hoe zij zelf oplossingen hebben gevonden voor problemen waar ze op stuitten. Iedere deelnemer krijgt bovendien een individuele terugkoppeling, inclusief uitgebreid advies over het werk dat je voor aanvang van de Masterclass hebt opgestuurd (minimaal 5000 woorden tot maximaal 15.000 woorden).

In deze week lees je ook elkaars werk en bespreek je dat met elkaar. Naast heel veel schrijven, zal Editio je informeren over de mogelijkheden van publiceren, uitgeverijen, de rol van een literair agent, de boekhandelsketen. En er wordt aandacht besteed aan de presentatie van je werk aan een uitgever. Aan het einde van de week heb je niet alleen veel meer grip op je eigen werk, en de mogelijkheden hiervan, maar heb je ook progressie gemaakt in het aantal woorden.

Voorwaarden

Ruim twee weken voor aanvang van deze Masterclass lever je de eerste 5.000 – maximaal 15.000 woorden van je werk in. Alle manuscripten worden aan alle deelnemers verstuurd en tijdens deze week met elkaar besproken.
Daarnaast krijgen alle deelnemers gedurende de week uitgebreide en persoonlijke terugkoppeling van de tutoren, inclusief adviezen over hun ingeleverde werk. Uiteraard wordt er ook de gelegenheid geboden om de omgeving te bekijken en iets te ondernemen. De Masterclass vindt plaats in het Chateau de Saint-Aunay, een heerlijke, ruime locatie, gelegen in een bosrijke omgeving , van alle gemakken voorzien, in Carcassonne, op 100 kilometer van Toulouse.

Aantal deelnemers

Er kunnen maximaal tien deelnemers meedoen aan deze Masterclass. De Masterclass gaat door als er tenminste vijf inschrijvingen zijn. Lees hier de ervaringen van de deelnemers 2015.
Contact

Waar, wanneer en kosten

Locatie: Zuid-Frankrijk
Wanneer: 3 september 2016 – 10 september 2016
Tutoren: Thomas Verbogt (Fictie) en Pauline Slot (Non-fictie)
Masterclass: 1100 euro (inclusief BTW)

Verblijf in ruime kamers met eigen badkamer, op basis van volledig pension:
695 euro

Suggesties voor vluchten:
Heen 3 september:
Amsterdam: KLM – Vertrek 14:20, aankomst Toulouse 16:10
Charleroi: RyanAir – vertrek 11:30, aankomst Carcassonne 13:10

Terug 10 september:
Toulouse: KLM – vertrek 16:55, aankomst Amsterdam 18:50
Carcassonne: RyanAir – vertrek 13:36, aankomst Charleroi 15:20
Transport van en naar het vliegveld  wordt vanzelfsprekend geregeld.
Nadere informatie volgt.

Wanneer je geen gebruik wilt maken van de transfer, kun je ook een auto huren op het vliegveld.

Voor wie?

Voor iedere schrijver in spe die met een manuscript bezig is en over voldoende niveau beschikt.

Editio cursisten
Op het niveau van Fictie-3 of Biografisch schrijven-2, plus die cursisten die een email hebben ontvangen.

Overige kandidaten
Overige kandidaten vragen wij een (deel)verhaal van 1500-3000 woorden in te sturen (plus synopsis als het een onderdeel betreft van langer werk)

Hoe inschrijven?

Editio cursisten
Editio cursisten niveau Fictie-3/Non Fictie-2, plus cursisten die email hebben ontvangen: stuur een email naar contact@editio.nl onder vermelding Masterclass september 2016. Je ontvangt van ons een factuur.

Overige kandidaten
Alle anderen: stuur  1500-3000 woorden (plus evt. synopsis). Je krijgt binnen 2 weken na inzending een reactie van ons over deelname.

Voorwaarden
Ruim twee weken voor aanvang van de Masterclass, bij voorkeur voor 13 augustus, stuur je 5000 tot maximaal 15000 woorden op naar contact@editio.nl.

Ervaringen Masterclass 2015

Het was een fijne week, waarin ik veel heb geleerd, niet alleen van Auke Kok, mijn eigen tutor non-fictie, maar ook van Manon Uphoff, die de fictie-cursisten onder haar hoede had. Het verzamelen van materiaal, het kiezen van een onderwerp, rangschikking, wanneer in de tegenwoordige tijd geschreven, wanneer in de verleden tijd. Compositie, logica, begin, slot, en alles wat daar tussen zit. En vooral veel schrappen, weglaten, indikken, totdat er staat wat er moet staan.  Hard gewerkt in een ontspannen sfeer en entourage. Ik ben er een stuk wijzer van geworden en ik geloof dat het  waar is, schrijven is een ambacht dat je kunt leren, door het veel te doen. Oefening baart kunst, bij mij vooralsnog met een kleine k.

Salut, Hein van Vliet


Ik had nog geen cursus gevolgd bij Editio, dus zou de tekst die ik inzond bepalen of ik mee mocht. En ja! Marlies liet weten dat we tijdens de masterclass zouden kunnen verder werken met dit verhaal.
Nu kon ik niet meer terug en zou ik intensief gaan werken aan mijn tekst, en een klankbord krijgen. Ik keek er erg naar uit, en het was spannend! Voor het eerst stond ik in mijn blootje.
Af en toe trok ik me terug in mijn gezellige caravan en kwam ik er pas weer uit als die ene paragraaf herschreven was, maar meestal vond je me onder een boom in de tuin, waar ik als God in ‘Spanje’ de ruimte kreeg om te schrijven.
Het enige dat we moesten doen was schrijven en herschrijven. Daarnaast werd voor alles gezorgd, en werden we verwend met heerlijke maaltijden, fijn gezelschap.
Het werkte motiverend dat iedereen noeste arbeid leverde, dezelfde twijfels ervaarde aan het einde van een werkdag, maar ’s ochtends ook weer met volle moed er tegenaan ging.
Persoonlijke begeleiding, zowel qua stijl als inhoud. Dat tilde me echt op, en gaf me een inkijk in mijn verhaal, in hoe ik schrijf. En hoe het beter en mooier kan.
Op korte tijd heb ik veel inzichten gekregen, een eerlijk en hoogst persoonlijk klankbord, en dat was exact waarnaar ik op zoek was.

Hartelijk dank Editio en Manon!

Inne Raeymaekers


‘Meteen bij de eerste Masterclass van Editio in  2015 stond mijn besluit vast: hiervoor schrijf ik me in. Omdat ik deelgenomen had aan non fictie 3 kwam ik voor plaatsing in aanmerking.

De inhoudelijke kwaliteit van de Masterclass was min of meer voorgegeven met de begeleiding door een professional, maar ook door de eisen die aan de deelnemers werden gesteld. Het was elke dag opnieuw keihard werken, tussen de zeer kritisch opbouwende besprekingen door. We zaten verspreid over het landgoed te werken, binnen of buiten, afgesloten van de wereld, geconcentreerd, elk aan onze eigen laptop.

Voor mij was de week verhelderend, omdat ik door Auke Kok geconfronteerd werd met mijn stokpaardjes en vele valkuilen. Niet dat ik daarmee klaar was, maar ik was ver genoeg gevorderd om de grote lijnen opnieuw uit te zetten en ditmaal strikt te volgen, zonder me te verliezen in mooischrijverij.’

Els Brouns

escalier-grand-gite-aude

grand-gite-aude-2

vignoble-saint-aunay-1

Neem contact op

    Vul het inschrijfformulier hieronder in om je aan te melden voor de masterclass.

    Stuur ook een fragment van je werk in:

    Voor de fictie en non-fictie schrijvers: stuur voor uiterlijk 26 augustus aanstaande een tekstfragment van 1500-3000 woorden (plus evt. synopsis) naar: contact@editio.nl. Vermeld als onderwerp: Masterclass 2019.

    Culinaire schrijvers: stuur voor uiterlijk 26 augustus aanstaande een overzicht van je ervaring op het gebied van culinair schrijven naar contact@editio.nl met als onderwerp Masterclass 2019. Of geef in het kort weer hoe jij het kookboek dat je wilt gaan maken voor je ziet.