Fictie is hardop dromen

Creatief schrijven (Fictie 3) roman | kort verhaal

Fictie 3 is met name geschikt voor schrijvers die al ervaring hebben met creatief schrijven. Tijdens deze cursus schrijf je onder begeleiding verder aan jouw eigen verhaal of manuscript. Hierbij besteden we extra aandacht aan: begin en openingsscènes, structuur, schrijfstijl, monoloog en slotscènes.

Voor wie is de cursus Fictie 3?

Ben je gevorderd of heb je bij ons Fictie 1 en Fictie 2 gevolgd? Dan is de schrijfcursus Fictie 3 zeker iets voor jou!

Studieprogramma

Week 1:

Nadat je jezelf hebt voorgesteld omschrijf je in 100 woorden waar je graag eens een verhaal, novelle of roman over wilt schrijven. Daarna schrijf je de eerste 1000 woorden van jouw verhaal.

Week 2:

In deze week verdiep je je in begin- en openingsscènes. Je herschrijft daarna de eerste 150 woorden van je verhaal op drie verschillende manieren.

Week 3:

Dan kijken we we naar beschrijvingen. Je herschrijft een beschrijving in je verhaal op verschillende manieren.

Week 4:

Je schrijft vervolgens een dialoog waarin je het geleerde van de vorige week toepast. En je analyseert voorbeelden in de literatuur waar hetzelfde gebeurt.

Week 5:

Deze week ligt de focus op de stijl waarin je je verhaal vertelt. Je herschrijft een deel van je verhaal in drie verschillende stijlen.

Week 6:

Nu ga je werken op zinsniveau. En je herschrijft daarvoor een deel van je verhaal op zinsniveau.

Leerdoelen

  • Allereerst leert deze cursus je alle onderdelen van het proza schrijven toe te passen in je eigen verhaal.
  • Daarnaast ben je in staat de juiste structuur voor je verhaal/roman te kiezen en kun je een keuze maken uit verteltechnieken om je verhaal beter te maken.

Praktische informatie

Inloggegevens / online leerplatform

Nadat je je inschrijving voltooid hebt, ontvang je een bevestiging. Vervolgens ontvang je een dag voor aanvang van je cursus de inloggegevens voor het cursussysteem. Met jouw inloggegevens krijg je toegang tot het interactieve platform. Hier is alle informatie en uitleg over de cursus te vinden. Ook kun je van hieruit berichten sturen naar je tutor en medecursisten. Je volgt de cursus in je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Opzet en duur van de cursus

De cursusweken lopen van woensdag tot en met dinsdagavond. Daarbij zijn er iedere week een aantal opdrachten. Je kunt hieraan werken waar en wanneer je wilt. Daarna kun je jouw opdrachten uploaden op het platform. Dan is het zichtbaar voor tutor en medecursisten. Je ontvangt feedback van de tutor en kan je reageren op het werk van jouw medecursisten.

Studiemateriaal

Omdat het een online cursus is,  hoeft geen aanvullend studiemateriaal aangeschaft te worden.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting van de proefcursus ligt rond de drie tot vier uur per week.

Aanvangsniveau

Voor alle Editio cursussen wordt uitgegaan van HBO denk- en werkniveau.

  • Beginner: Degene die niet eerder actief bezig is geweest met schrijven en geen schrijfcursussen heeft gevolgd.
  • Gevorderd: Degene die al bezig is met schrijven en/of een of meerdere schrijfcursussen heeft gevolgd.
  • Ervaren: Degene die regelmatig schrijft, een of meer schrijfcursussen heeft gevolgd en/of heeft gepubliceerd in tijdschrift of boek.

Groepsgrootte

Lesgroepen zijn nooit groter dan tien deelnemers om kleinschaligheid te waarborgen. Hierdoor heb je intensief contact met medecursisten en met jouw tutor.

Cursusduur

6 weken

Soort cursus

Online

Prijs

€375,-

Tutor(s)

Meer informatie?

Neem contact met ons op om je vragen te bespreken.