Thrillers ultieme spanning

Thriller schrijven

Ken je dat gevoel, wanneer een verhaal zó spannend is dat je het boek maar niet kunt neerleggen? Dan weet je ook wanneer je een goede thriller aan het lezen bent. Maar hoe schrijf je nu eigenlijk zo’n spannend verhaal? Tijdens de schrijfcursus Thriller Schrijven leer je wat de pilaren zijn van een goede thriller. Hiertoe verdiep je je in misdaad, personages, locatie, onderzoek, plot, twist en ontknoping. Tenslotte, aan het eind van de cursus, schrijf je je eigen thrillerverhaal.

Voor wie is de cursus Thriller schrijven?

Bijvoorbeeld voor schrijvers die de beginselen van het thriller schrijven onder de knie willen krijgen. Of wellicht voor hen die een begin willen maken met een eigen thrillerverhaal.

Studieprogramma

Week 1:

Allereerst kijken we naar de misdaad: beschrijf een misdaad en de rol van deze misdaad in het verhaal.

Week 2:

Vervolgens verkennen we drie soorten misdaad, hoe raakt de misdaad de hoofdpersoon? Schrijf ter illustratie hiervan twee scènes.

Week 3:

Nu gaan we verder met personages: beschrijf de belangrijkste personages en bedenk een beperking.

Week 4:

Daarna gaan we verder met locatie, research en sfeer, hoe kan dit gebruikt worden?

Week 5:

Dan kijken we samen naar plot, twist en ontknoping: beschrijf hiertoe een plot en twist en mogelijke ontknoping.

Week 6:

Schrijf uiteindelijk het begin van je eigen misdaadverhaal.

Leerdoelen
  • Je leert de belangrijkste pijlers van het thrillerschrijven te onderscheiden, om dit zo toe te kunnen passen in een eigen spannend verhaal.
Praktische informatie

Inloggegevens / online leerplatform

Nadat je je inschrijving voltooid hebt, ontvang je een bevestiging. Vervolgens ontvang je een dag voor aanvang van je cursus de inloggegevens voor het cursussysteem. Met jouw inloggegevens krijg je toegang tot het interactieve platform. Hier is alle informatie en uitleg over de cursus te vinden. Ook kun je van hieruit berichten kunt sturen naar je redacteur. Je volgt de cursus in je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Opzet en duur van de cursus

De cursusweken lopen van woensdag tot en met dinsdagavond. Daarbij zijn er iedere week een aantal opdrachten. Je kunt hieraan werken waar en wanneer je wilt. Daarna kun je jouw opdrachten uploaden op het platform. Dan is het zichtbaar voor tutor en medecursisten. Je ontvangt feedback van de tutor en kan je reageren op het werk van jouw medecursisten.

Studiemateriaal

Omdat het een online cursus is,  hoeft geen aanvullend studiemateriaal aangeschaft te worden.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting van de proefcursus ligt rond de drie tot vier uur per week.

Aanvangsniveau

Voor alle Editio cursussen wordt uitgegaan van HBO denk- en werkniveau.

  • Beginner: Degene die niet eerder actief bezig is geweest met schrijven en geen schrijfcursussen heeft gevolgd.
  • Gevorderd: Degene die al bezig is met schrijven en/of een of meerdere schrijfcursussen heeft gevolgd.
  • Ervaren: Degene die regelmatig schrijft, een of meer schrijfcursussen heeft gevolgd en/of heeft gepubliceerd in tijdschrift of boek.

Groepsgrootte

Lesgroepen zijn nooit groter dan tien deelnemers om kleinschaligheid te waarborgen. Hierdoor heb je intensief contact met medecursisten en met jouw tutor.

Cursusduur

6 weken

Soort cursus

Online

Prijs

€350,-

Over de tutor(s)

Jan van Mersbergen

Jan van Mersbergen (1971) is een zeer actieve blogger, hij schreef acht romans, een novelle, een verboeking en onder pseudoniem een thriller. Zijn werk is vertaald in negen landen. Hij ontving diverse literaire prijzen, waaronder de F.Bordewijkprijs en de BNG Nieuwe Literatuurprijs. Daarnaast publiceerde hij verhalen in diverse tijdschriften en schrijft hij columns en artikelen voor kranten en weekbladen.

Gert Jan de Vries

Gert Jan de Vries (1963) is zowel schrijver, redacteur, vertaler, uitgever, als criticus. Als ghostwriter schreef onder meer hij Meneer Heineken, het is voorbij (2013), De Vliegende Hollander, de man die de 9-11 terroristen leerde vliegen (2008), Mitswa en Christenplicht, bescheiden helden uit de illegaliteit (1999). Daarnaast schreef hij onder het pseudoniem Tess Franke: In haar eer (2012), Maskerade (2011), De Bezieling (2009), De Beproeving (2008), De Inwijding (2006). Onder zijn eigen naam Tour de Farce (2015), Gedroomd Wielrennen, De wielerloopbaan van Leontien van Moorsel (2006), Ik heb geen verstand van poëzie. G.A. van Oorschot als uitgever van poëzie (1994).

Later maakte hij samen met Ilja Leonard Pfeijffer De canon van de Europese poëzie: 500 gedichten die iedereen gelezen moet hebben (2008).

Meer informatie?

Neem contact met ons op om je vragen te bespreken.

Inschrijven

    Je ontvangt na het versturen binnen één dag reactie op je aanvraag!