Schrijf, leer inspireer

Jonah Freud

Tutor Een kookboek maken om uit te geven

Jonah Freud begon in 1977 met werken in de Kookboekhandel in Amsterdam. Sinds 1989 is zij de eigenaresse.

Het eerste door haar geschreven kookboek verscheen in 2001. Sinds 2007 geeft ze ook zelf kookboeken uit. Ze geeft advies aan auteurs en uitgeverijen. Ze schrijft wekelijks een kookboek recensie voor Het Parool en Trouw, werkt met regelmaat mee aan de Elle eten en schrijft voor De smaak van Italië. Ze is een van de bedenkers en vaste medewerker van het culinaire radioprogramma Mangiare wat om de week te beluisteren is op vrijdagavond van 19-20 uur bij Radio 1. Freud schreef het Rijksmuseum Kookboek, een prachtige uitgave gebaseerd op 50 Nederlandse ingrediënten, waar recepten en vervolgens kunst uit het Rijksmuseum bij zijn gezocht.

Later dit jaar komt ‘Bon Appétit’ uit, een boekje vol Franse ansichtkaarten en daarbij klassieke Franse recepten.

Jonah Freud is  de koningin van het Nederlandse kookboek, mogen we wel zeggen.