Schrijf ongeacht alles

Autobiografie schrijven

Heb jij altijd al je eigen levensverhaal op papier willen zetten, maar weet je niet zo goed hoe je dat voor elkaar krijgt? Editio heeft het antwoord! Dankzij onze online schrijfcursussen kan jij jouw schrijverstalent verder ontwikkelen. Zo kun jij een autobiografie schrijven aan de hand van de cursus Non-Fictie 2 (Levensverhaal). Schrijf jij je in?

Onze tutor Auke Kok geeft je alvast een tip!

Levensverhaal schrijven

Er zijn een aantal dingen waar een schrijver op moet letten tijdens het schrijven van een autobiografie, want een autobiografie schrijven is helemaal niet zo gemakkelijk. In de cursus Non-Fictie 2 (Levensverhaal) leer je hoe je een (auto)biografie schrijft en waar de valkuilen liggen voor het schrijven van jouw verhaal.

Het is een efficiënte manier om je schrijfstijl te verbeteren. De feedback is waardevol, je wordt voldoende aan het werk gezet en uitgedaagd. Ook leuk dat je de teksten van de andere deelnemers kunt lezen en er feedback op kunt geven.
Ilse van der Hasselt

Een autobiografie schrijven

Een autobiografie schrijven is een groot project en de cursus Levensverhaal schrijven geeft je al een goede start. Je begint de cursus met het uitlijnen van jouw onderwerp en je leert oefenen met personages. Daarnaast leer je te schrijven met thema’s en schrijf jij je eigen scènes op basis van de thema’s van jouw autobiografie. Schrijven met een duidelijk beeld van de tijd waarin het afspeelt is ook erg belangrijk en ook dit wordt in de cursus behandeld. Je eindigt deze cursus met een opzet van je eigen project en ga je het begin van jouw autobiografie schrijven!

Je levensverhaal verder ontwikkelen?

Editio biedt ook manuscriptbegeleiding aan. Je krijg dat 1-op-1 begeleiding van een bekende redacteur of schrijvers bij het klaarmaken van jouw verhaal.

Daarnaast kan Editio je ook helpen bij het uitbrengen van jouw manuscript. Met ons Agentschap helpen we jou bij het vinden van een geschikte uitgever. Dankzij ons netwerk kunnen we jouw droom verwezenlijken om gepubliceerd auteur te worden.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.