Schrijf, leer inspireer

Hoe schrijf je een column?

Hoe schrijf je een column? Dat is een lastige vraag, want een column is niet een gemakkelijke tekst. Columns zijn korte teksten waar de schrijver haar mening geeft, maar deze moeten natuurlijk wel goed geschreven worden en dan zit je bij Editio goed!
Wil jij leren hoe je een column schrijft? Misschien omdat je graag gepubliceerd wilt worden of misschien omdat jij je eigen blog wilt starten waar je zelf je columns kunt publiceren. Editio, dé online schrijversacademie, helpt je. Je kan bij ons verschillende cursussen volgen om de beste columns te schrijven!

Hoe schrijf je een column? Met de cursus Bloggen!

Columns zijn kleine stukjes tekst waarin een auteur zijn of haar mening deelt, maar hoe schrijf je een column nou eigenlijk? Bij de cursus Bloggen kun je leren om je eigen blog te beginnen en kun je ook leren hoe jij je eigen columns kan schrijven. Als je deze cursus volgt leer je niet alleen hoe je een eigen blog start, maar je leert ook sterke, korte blogberichten te schrijven die ook goed als columns kunnen dienen.

Schrijven is een eenzame bezigheid. Kritiek komt zelden en de neiging tot zelfgenoegzaamheid is groot. Ook als naasten je werk lezen is het niet voldoende voor reflectie. Daarom is het goed dat een professionele buitenstaander het tegen het licht houdt en zijn oordeel geeft. Dat is heel leerzaam.
-Jaap Brienen, cursist

Hoe schrijf je een column? Met de cursus Artikel schrijven!

Naast de cursus Bloggen kun je bij de cursus Non-Fictie 1 (Basis) ook leren hoe je columns schrijft. Via verschillende onderdelen leer je bij deze cursus om een goed artikel, essay of column te schrijven. In de eerste week leer je al om een kort stuk te schrijven. Daarnaast leer je gericht schrijven op een bepaalde lezersgroep en leer je meer over locaties, personages en meningen.

Editio helpt je bij het vinden van de juiste cursus

Hoe schrijf je een column? Met een cursus van Editio! Twijfel je over welke cursus je het beste kan volgen? Maak dan de test om erachter te komen welke cursus het best bij jou past. Wil je een persoonlijk advies? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.