Schrijftips raak geïnspireerd

Schrijftips nodig?

Schrijftips fictie

Voor het schrijven van scènes geeft Editio tutor Wilma Geldof de volgende schrijftips: schrijf relevante details specifiek en concreet. Je kunt bijvoorbeeld schrijven dat iets hemels ruikt, maar je kan er ook van maken dat het ruikt naar vers gemaaid gras.

Een andere tip van tutor Elke Geurts is dat je goed naar je eigen werk moet kijken. Wees je eigen redacteur en kijk kritisch naar wat je zelf geschreven hebt. Kijk goed naar wat er staat en wat je ermee wilt zeggen en als het nodig is dan moet je schrappen. Wees daar niet bang voor, want schrijven is immers ook schrappen.

Ik heb genoten van de uitwerkingen van mijn medecursisten en de opbouw van de cursus. Ik heb een flink eind van een verhaal kunnen schrijven met constante feedback, wat leuk was om te doen. Mijn tutor heeft mij goed begeleid en gewezen op onvolkomenheden in mijn aanpak. Daardoor heb ik me kunnen verbeteren. –Oscar Homan, cursist

Schrijftips non-fictie

Ook voor non-fictie kan Editio je een aantal schrijftips geven. Zo is het belangrijk om gestructureerd te werken. Maak een inhoudsopgave, zodat je duidelijk weet wat je wilt gaan zeggen. Daarnaast is het belangrijk om in je tekst consequent te zijn qua stijl. Vind je dit lastig, dan kun je bij Editio leren hoe je dit doet, bijvoorbeeld bij de cursus Non-fictie 1 (Basis). Ten slotte nog een goede tip van tutor Linda Polman voor het schrijven van non-fictie: maak altijd aantekening! Op deze manier kun je nooit iets belangrijks voor je stuk vergeten. 

Volg een online schrijfcursus!

Wil je meer dan alleen een aantal schrijftips? Editio biedt verschillende cursussen aan waar je alle soorten fictie kan leren schrijven, zoals Thriller 1 of Fictie 1. Daarnaast biedt Editio ook de cursus Non-fictie 1(Basis) aan waar je leert om een goed artikel of essay te schrijven. Met een Editio cursus schrijf je nooit alleen maar werk je samen met je medecursisten en tutoren, zodat je altijd goed begeleid wordt.

Wil je nog meer schrijftips? Meld je dan nu hier aan om regelmatig onze schrijftip mailings in je inbox te ontvangen!

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.