Schrijf, leer inspireer

Proefcursus

Schrijven geeft veel plezier en voldoening, en met de schrijfcursussen van Editio kun je nu ook echt beter leren schrijven. Deze proefcursus laat je kennis maken met Editio. Zo kan je in deze 1-weekse schrijfcursus ons aanbod uitproberen. Je krijgt uitleg en twee opdrachten. Vervolgens krijg je feedback van bestseller-schrijfster Anja Sicking. Uiteindelijk krijg je ook nog een persoonlijk schrijfadvies. Ruim 1800 cursisten gingen je hierin voor!

Voor wie is de schrijfcursus?

De proefcursus is er voor iedereen die kennis wil maken met Editio en zijn of haar schrijverstalent wil ontdekken.

Praktische informatie

Inloggegevens / online leerplatform

Nadat je je inschrijving voltooid hebt, ontvang je een bevestiging. Vervolgens ontvang je een dag voor aanvang van je cursus de inloggegevens voor het cursussysteem. Met jouw inloggegevens krijg je toegang tot het interactieve platform. Hier is alle informatie en uitleg over de cursus te vinden. Ook kun je van hieruit berichten sturen naar je redacteur. Je volgt de cursus in je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Opzet en duur van de cursus

De cursusweken lopen van woensdag tot en met dinsdagavond. Daarbij zijn er iedere week een aantal opdrachten. Je kunt hieraan werken waar en wanneer je wilt. Daarna kun je jouw opdrachten uploaden op het platform. Dan is het zichtbaar voor tutor en medecursisten. Je ontvangt feedback van de tutor.  En je krijgt en geeft feedback aan je medecursisten. Dat is heel leerzaam.

Studiemateriaal

Omdat het een online cursus is,  hoeft geen aanvullend studiemateriaal aangeschaft te worden.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting van de proefcursus ligt rond de drie tot vier uur per week.

Aanvangsniveau

Voor alle Editio cursussen wordt uitgegaan van HBO denk- en werkniveau.

  • Beginner: Degene die niet eerder actief bezig is geweest met schrijven en geen schrijfcursussen heeft gevolgd.
  • Gevorderd: Degene die al bezig is met schrijven en/of een of meerdere schrijfcursussen heeft gevolgd.
  • Ervaren: Degene die regelmatig schrijft, een of meer schrijfcursussen heeft gevolgd en/of heeft gepubliceerd in tijdschrift of boek.

Groepsgrootte

Lesgroepen zijn nooit groter dan tien deelnemers om kleinschaligheid te waarborgen. Hierdoor heb je intensief contact met medecursisten en met jouw tutor.

Cursusduur

1 week

Soort cursus

Online

Prijs

€39,-  Tijdelijke aanbieding: €29,-!

Over de tutor(s)

Anja Sicking

Anja Sicking debuteerde met Het Keuriskwartet (2000), waarvoor zij de Geertjan Lubberhuizenprijs ontving. Daarna werd haar tweede roman, De stomme zonde (2005), vertaald in het Duits, Engels en Turks. Ook werd deze roman genomineerd voor de BNG Prijs en de International IMPAC Dublin Literary Award. Vervolgens publiceerde zij in 2009 De tien wetten der verleiding. Daarna, in 2016, verscheen Ferrari’s in de hemel.

Meer informatie?

Neem contact met ons op om je vragen te bespreken.