Schrijf ongeacht alles

SEO teksten schrijven? Editio helpt!

Wat is een SEO tekst en waarom zou je het op je website gebruiken? SEO staat voor Search Engine Optimization en het zijn korte tekstjes die je op je website zet waardoor zoekmachines jouw blog of website sneller kunnen vinden. Goede SEO teksten schrijven kan een echte uitdaging zijn, maar Editio kan je een handje helpen om het goed onder de knie te krijgen.

Deze tip van Wim de Jong helpt je bij het schrijven van een tekst!

Als je begint met SEO teksten schrijven, dan moet je jezelf eerst afvragen wat het doel van de pagina is, voor wie je het schrijft en wat je hoopt te bereiken met de tekstjes? Daarna moet je bepalen welke zoekwoorden voor jou relevant zijn en waar je dus tekstjes over gaat schrijven. Zowel in de cursus bloggen als de cursus schrijven voor het web leer je hoe je een tekst moet schrijven voor webpagina’s.

Online schrijfcursus bloggen

Zelf SEO teksten schrijven? Begin met de cursus bloggen of schrijven voor het web. In deze twee cursussen staat het schrijven voor webpagina’s in een module centraal. In deze online cursus leer je via vier modules verschillende schrijftechnieken. Je leert schrijven met een thema, je leert persoonlijk schrijven en je leert hoe je teksten overzichtelijk en duidelijk in elkaar zet. Al deze dingen zijn natuurlijk ontzettend handig als je SEO teksten gaat schrijven. De laatste module van de cursus richt zich speciaal op de schrijftechnieken die je nodig hebt om gevonden te worden door zoekmachines.

Ik heb genoten van de uitwerkingen van mijn medecursisten en de opbouw van de cursus. Ik heb een flink eind van een verhaal kunnen schrijven met constante feedback, wat leuk was om te doen. Mijn tutor heeft mij goed begeleid en gewezen op onvolkomenheden in mijn aanpak. Daardoor heb ik me kunnen verbeteren.
Oscar Homan, cursist

Gevonden worden door zoekmachines?

In samenwerking met de Erasmus Academie biedt Editio ook de cursus Schrijven voor het web aan. In deze cursus leer je ook teksten schrijven die informatief en activerend zijn, maar anders dan bij de cursus Bloggen richt deze cursus zich op professionele websites van organisaties. Tijdens deze cursus leer je wat een webpagina succesvol maakt en leer jij je pagina’s op online leesgedrag afstemmen. Daarnaast leer je verschillende schrijftechnieken, zodat je op verschillende manieren teksten kan schrijven. Deze technieken zijn heel erg handig als je SEO teksten schrijven wilt.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.