Schrijf, leer inspireer

Zelf boek uitgeven?

Heb jij een boek geschreven of wil je graag zelf een boek schrijven? Wil je het daarnaast ook zelf gaan uitgeven? Daar kan Editio je bij helpen! Voordat jij jouw eigen boek kan gaan uitgeven zijn er namelijk wel een aantal stappen die je moet doorlopen.

Editio tutor Truska Bast geeft alvast een tip!

Zelf boek uitgeven: waar moet je aan denken?

Om een boek uit te geven moet je aan verschillende dingen denken. Je moet bijvoorbeeld een ISBN-nummer voor je boek aanvragen, maar daarnaast moet je ook bepalen wat voor cover je wilt en hoe je binnenwerk eruit komt te zien. Als je het allemaal zelf doet, dan is het ook belangrijk om je budget in de gaten te houden en om een strategie te bedenken om je boek te gaan verkopen.

Schrijven is een eenzame bezigheid. Kritiek komt zelden en de neiging tot zelfgenoegzaamheid is groot. Ook als naasten je werk lezen is het niet voldoende voor reflectie. Daarom is het goed dat een professionele buitenstaander het tegen het licht houdt en zijn oordeel geeft. Dat is heel leerzaam.
Jaap Brienen, cursist

Zelf boek uitgeven: schrijf!

Voordat je zelf een boek gaat uitgeven, zul je natuurlijk wel eerst een boek moeten schrijven. Editio kan je helpen om de eerste stappen naar het schrijven van jouw boek te zetten. Wij bieden verschillende schrijfcursussen aan waar jij de basis van het schrijven kunt leren, maar waar je met verschillende diepgaande cursussen ook de fijne kneepjes van het vak kunt leren. Welk niveau of welke interesse je ook hebt, Editio kan je uitstekend op weg helpen. Bijvoorbeeld met de cursussen Fictie 1-4, Poëzie Schrijven of met de cursus Non-fictie 1 (Basis).

Zelf boek uitgeven: maak je manuscript klaar!

Misschien heb jij je boek al wel grotendeels of helemaal geschreven en wil jij zelf je boek al gaan uitgeven? Maak dan je manuscript helemaal af door manuscriptadvies aan te vragen bij Editio. Een ervaren redacteur kijkt dan jouw manuscript na en geeft je een duidelijk overzicht van alle sterke en zwakke kanten van je verhaal. Daarna kan je in aanmerking komen voor manuscriptbegeleiding, zodat jij je manuscript helemaal tot in de puntjes kan afwerken.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.