Editio kijkt uit naar…

Editio kijkt uit

Iedere twee weken selecteert Editio vijf literaire evenementen die een bezoek waard zijn. Een mix van fictie, non-fictie en journalistiek.

Woensdag 6 apr – Presentatie: ‘Brief aan mijn dochter’ van Abdelkader Benali, Scheltema, Amsterdam
17:00

Vorig jaar werd auteur Abdelkader Benali voor het eerst vader van een dochter. Hij schreef haar een indrukwekkende brief over zijn onzekerheid over het vaderschap, zijn liefde voor haar en haar moeder en zijn eigen jeugd. Deze brief verschijnt begin april in boekvorm en wordt op woensdag 6 april feestelijk gepresenteerd, met een optreden van de gelauwerde harpiste Lavinia Meijer.

12 – 17 apr – London Book Fair, Londen

De jaarlijkse bijeenkomst van de wereldtop in boeken voor onderhandelingen en verkoop van boekrechten voor publicatie, audio-opname, televisie, film en digitale platformen. 25.000 auteurs, talent scouts, redacteuren, ontwerpers en digitale whizzkids ontmoeten elkaar en bespreken álles over boeken.

Vrijdag 15 apr – Poëzie en het culturele verschil, Perdu, Amsterdam
20:30

Dit programma valt samen met een nog te verschijnen boek over de plaats van de poëzie in verschillende landen en streken door Erik Lindner. De Zuid-Afrikaanse dichter Charl-Pierre Naudé zal voordragen uit zijn werk en ingaan op de thema’s die Lindners reisverhalen bepalen.

Zondag 17 apr – Salon de la rose, Theater de Franse school, Culemborg

‘Cultuurshow in poëtische sfeer’ Gastheer Edwin Blankenstijn ontvangt de wereldberoemde zangeres/zangpedagoge Jard van Nes. Interview en muziekvoorbeelden in het nu al klassieke Roos-decor. Tineke Blok uit Culemborg (stemkunstenares) is ook te gast en het programma besluit met een 30 minuten-concert van Kelly Pouckens (sopraan) en Peter Jeurissen (vleugel).

Dinsdag 19 apr – Nationalisme in Europees perspectief, Spui25, Amsterdam
17:00

Het nationalisme neemt de laatste jaren in Europa weer sterk toe. Hoe oud zijn nationalistische sentimenten en wanneer zijn nationale identiteiten ontstaan? Een debat met drie kenners van de Europese geschiedenis: Joep Leerssen, Judith Pollmann en Yolanda Rodríguez Pérez.