Inspirerende workshops op de Open Dag

Zaterdag 17 juni vond de Open Dag van Editio plaats in ons kantoor aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam. Tutors Hugo Heinen, Pauline Slot, Wim de Jong, Wilma Geldof en Linda Polman gaven inspirerende workshops.

Hugo Heinen vertelt over de basisingrediënten van een scenario: plot, personages en arena. De arena van je verhaal is: tijd, plaats en atmosfeer, legt hij uit. Hugo Heinen is is naast zijn succesvolle carrière als scenarioschrijver een uitstekende docent en verteller. Een meisje komt onder de indruk uit de workshop gelopen:

“Fantastisch, ik had nog wel uren naar hem kunnen luisteren!”


De workshop kinderboek schrijven bij Wilma Geldof

Tijdens de workshop Non-fictie blijkt dat Linda ook live een geweldige verteller is. Ze zet met enthousiasme de inhoud van de verschillende Editio non-fictie cursussen uiteen, vertelt over haar ervaringen als tutor en gaat dan de tafel rond met de vraag waarover de deelnemers denken te gaan schrijven. Iemand heeft het verhaal van een miskende kunstenaar, met een zoon die eveneens miskend was en genoeg dramatische gebeurtenissen voor een aangrijpend levensverhaal. Een ander is bezig met korte films. Weer een ander zoekt naar een verhaalvorm waarin de personages kunnen wisselen. En voor elk idee heeft Linda goeie suggesties. Een deelnemer na de workshop van Linda Polman:

“Ik vond het ontzettend leuk en ongedwongen”

Workshop Fictie van Pauline Slot

Pauline Slot bespreekt eerst de verschillende elementen van fictie. Vervolgens geeft ze een opdracht waarin zij zich richt op personages en dialoog. De deelnemers krijgen personages aangereikt. Vervolgens laat Pauline de deelnemers in koppels een dialoog schrijven met deze personages. De fantasie van de deelnemers slaat meteen op hol. Er wordt zelfs ‘gevochten’ om wie welk personage mag zijn.

“Allemaal hele leuke workshops, leuke opdrachten!”

Workshop bloggen van Wim de jong

Na afloop krijgen de deelnemers nog even de kans in gesprek te gaan met de tutors en het team van Editio. En dat alles onder het genot van een heerlijk drankje. Er mag geproost worden op deze mooie dag!

Heb je deze open dag gemist en wil je op de hoogte blijven van de volgende? Hou onze sociale mediakanalen en de nieuwsbrief in de gaten. 

Pauline Slot: Perspectief en tijdlijn

Verdieping / 15 april 2016

Interview met tutor Hugo Heinen

Verdieping / 24 mei 2017

Interview met tutor Kinderboek Schrijven Wilma Geldof: ‘Ik schrijf in principe voor alle leeftijden.’

Verdieping / 7 juni 2017