Ervaring van cursist Amarens Eisses

Amarens Eisses: ‘Ik schreef me in voor Editio Fictie 2. Het bleek gewoon erg leuk te zijn en de organisatie van Editio beviel me: betrokken maar nooit opdringerig.’

Ik vroeg me altijd af of je schrijven kon leren, of dat het vooral om talent ging. Op de onthulling dat ik geen enkele gave had op dat terrein zat ik niet te wachten. Ik wilde wel schrijven, of leren schrijven, maar maakte nooit aanstalten. Een advertentie in de NRC voor een online cursus, met korting, trok me over de streep. Ik schreef me in voor Editio Fictie 2. Het bleek gewoon erg leuk te zijn en de organisatie van Editio beviel me: betrokken maar nooit opdringerig.
Na drie cursussen en een masterclass kan ik zeggen dat schrijven voor een flink deel een ambacht is, in grotere mate dan ik dacht. Wat je leert hangt af van ‘waar je zelf bent’. Ik leerde vooral van opdrachten die ik lastig vond: ‘maak een prozaversie van dit gedicht en gebruik daarbij andere symbolen’. En het leverde mij veel op om overtuigingen los te laten, zoals nooit in de ik-vorm schrijven. Daarvoor heb je toegewijde, gulle en geduldige docenten nodig. Dat vind ik het beste van Editio.

Bekijk hier ervaringen van andere cursisten.