Ervaring van cursist Walter Koppe

Walter Koppe: ‘Tijdens de cursussen heb ik veel geleerd, en, misschien net zo belangrijk, veel afgeleerd.’

Bij mij was het begin een interesse in een bepaalde tijd en in bepaalde personen, gevolgd door het idee ik daar een boek over wilde schrijven. Maar, kon ik schrijven en zou ik schrijven leuk vinden? Ik besloot de Editio cursus Fictie I te volgen om daar achter te komen.

De combinatie van wekelijkse opdrachten met feedback van tutor en medecursisten was stimulerend en leerzaam. Uit het lezen van elkaars inbreng en wederzijdse opmerkingen kom je er goed achter wat werkt en niet werkt. Ik merkte dat ik veel te leren had. Fictie I werd gevolgd door Fictie II en III. Elke cursus leer je weer nieuwe dingen.

De hoogtepunten voor mij waren de masterclasses. Een week waar je je volledig kunt wijden aan het ontwikkelen van je vaardigheden en het uitwerken van je manuscript, met veel directe feedback.

Tijdens de cursussen heb ik veel geleerd, en, misschien net zo belangrijk, veel afgeleerd. Ik heb er nu alle vertrouwen in dat ik, misschien met nog wat hulp van een Editio tutor, binnen afzienbare tijd tot een leeswaardig manuscript zal komen.

Walter Koppe

Bekijk hier ervaringen van andere cursisten.