Crowdfunding al 71%!

Hét tijdschrift waarin beginnende schrijvers kunnen publiceren en dat door uitgevers, literair agenten en groot publiek gelezen wordt heeft al €14.394 opgehaald. Dit is 71% van het bedrag dat wij nodig hebben om het tijdschrift periodiek te realiseren. De redactie staat klaar om te beginnen, als we 80% halen gaat het door!

Klik hier voor de crowdfunding.

Waarom zo’n tijdschrift voor schrijvers en hun rituelen?

•    De literaire wereld is klein, je komt er als schrijftalent zonder enige bekendheid niet makkelijk bij. Editio slaat een brug tussen beginnende schrijvers en de gevestigde orde.
•    Per jaar worden er 30.000 manuscripten ongevraagd bij uitgeverijen afgeleverd, terwijl er daarvan maar een handvol wordt gepubliceerd. Editio presenteert jouw verhalen in hun beste pak: mooi vormgegeven, beginnende schrijvers arm in arm met bekende schrijvers.
•    Omdat er wel tijdschriften zijn over literatuur, maar weinig die ook aandacht besteden aan het schrijfproces zelf en wat daar allemaal bij komt kijken.
•    Er is behoefte aan een platform waar  gevestigde schrijvers hun kennis en ervaringen met beginnende schrijvers delen en waar schrijvers in spe kunnen publiceren.

mrln

Illustratie door Merlijn van Bijsterveld

Naast schrijftips, literaire analyses en interviews met en van gevestigde schrijvers, publiceert Editio verhalen van nog niet gepubliceerde schrijvers met talent. Verhalen die in een oplage van 5.000 exemplaren worden verspreid onder boekwinkels en opgestuurd naar uitgevers. Kortom, Editio geeft ambitieuze schrijvers het podium dat ze verdienen.

Dat kunnen we niet zonder jou!

Investeren in schrijftalent, dat is wat wij willen. Aankomende schrijvers een podium bieden in een vooraanstaand literair tijdschrift. Maar om de volgende nummers van Editio mogelijk te maken, hebben we jouw hulp nodig.

Crowdfund Editio en bied aanstormend schrijftalent een kans!

De eerste uitgave van Editio ligt al in de winkels. Kijk hier voor een verkoopadres bij jou in de buurt. 

12698350_583467361806746_9141869743137902849_o