De Dikke van Dale

Waar velen bij de Dikke van Dale denken aan woordenboeken, weten de inwoners van Deventer wel beter. De Dikke van Dale is een bekend grand café waar je kunt zitten om te schrijven. Dit café ademt sfeer en gezelligheid. Bovendien is het historische pand een inspirerende plek voor jouw verhaal.

De Dikke van Dale ligt op de nieuwe Markt nummer zevenendertig, in de volksmond ook wel de ‘ijzerwinkel van Van Leusen’ genoemd. In deze vroegere ijzerwinkel vormen de oude kastenwanden samen met de bar het middelpunt van het café. De sfeer in het café is erg knus en sfeervol door het gebruik van bruin hout en ambachtelijk geslepen glas. Bij zomers weer is het grote terras geopend wat de koelte van de rivier uitademt.

Begin deze maand vond de boekenmarkt  in Deventer plaats. Dit jaar bezochten ruim 125.000 mensen dit jaarlijks terugkerende evenement. Naast de boekenmarkt staat Deventer bekend als dé boekenstad van Nederland. In het oude centrum struikel je over de tweedehands boekwinkeltjes en de stad is trotse eigenaar van twee bibliotheken; De openbare leeszaal aan de Brink en de stadbibliotheek aan het Klooster.

Wanneer je als boekenliefhebber Deventer bezoekt, breng dan zeker een bezoekje aan de Dikke van Dale.

De Dikke van Dale
Nieuwe Markt 37
7411 PC Deventer
0570-614444

 

dikkevandale2