ECI Debutantenprijs 2015

ECI Debutantenprijs: de wedstrijd voor aanstormend schrijftalent

Amsterdam, 9 januari 2015 – ECI wordt partner van de debutantenschrijfwedstrijd, een initiatief van EDITIO en NRC Handelsblad, Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) en theater De Balie. De ECI Debutantenprijs biedt schrijvers in spe de kans ontdekt en uitgegeven te worden en wordt op 7 februari voor het eerst uitgereikt tijdens het Debutantenbal in de Balie in Amsterdam.

Doel van de wedstrijd is om aspirant schrijvers die nog geen contract hebben bij een uitgever een kans te geven om ontdekt te worden. De ECI Debutantenprijs bestaat uit twee prijzen: een juryprijs en een publieksprijs. Beide prijzen worden uitgereikt tijdens het Debutantenbal.

EDITIO, de online schrijversvakschool, wil schrijvers met ambitie een kans geven zich te ontwikkelen tot een betere schrijver. Marlies Bonnike van EDITIO: “Steeds meer mensen willen schrijver worden, daarvoor is talent nodig. Maar talent alleen is niet voldoende. Schrijven is ook een ambacht met technieken die je moet aanleren. Een onderdeel van de prijs bestaat uit een cursus en coaching van dit talent. Wij zijn heel blij dat ECI de debutantenprijs mogelijk maakt zodat deze talenten zich kunnen ontwikkelen.”

Ook ECI kijkt uit naar de samenwerking en is verheugd haar naam te mogen geven aan deze prijs. Josja Zijlstra, Managing Director van ECI : “De ECI Debutantenprijs past in ons streven om dé online boekenclub voor liefhebbers van lezen te zijn. Wij willen onze leden een zo breed en divers mogelijk boekenaanbod bieden. Daarbij past dat wij nog niet publicerende schrijvers met een “gouden pennetje” helpen bij hun debuut. Hier kan per slot de toekomstige bestseller schrijver voor onze leden tussen zitten”.

Over de ECI Debutantenprijs

Aan de ECI Debutantenprijs zijn een jury- en een publieksprijs verbonden. De winnaar van de juryprijs krijgt manuscriptbegeleiding van EDITIO, een publicatie op het NRC Boekenblog en in Het Debuut en kaartjes voor het Boeken- en Debutantenbal. De winnaar van de publieksprijs wint een schrijfcursus van EDITIO, een publicatie in Het Debuut met een link naar het NRC Boekenblog en een kaartje voor het Debutantenbal.

De vakjury bestaat uit Arjen Fortuin (Boekenredacteur, NRC Handelsblad), Thomas Verbogt (Schrijver, EDITIO tutor Fictie), Auke Kok (Sportjournalist, EDITIO tutor Non Fictie), Daphne de Heer (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam) en Niña Weijers (winnares Write Now 2010, debuutroman De Consequenties 2014).

Over ECI

ECI is in 1967 opgericht om het lezen in Nederland te stimuleren. In 2014 heeft ECI met hulp van Novamedia een doorstart gemaakt na faillissement. Sindsdien is het ECI’s ambitie om dé online boekwinkel voor liefhebbers te zijn waarbij leden naast andere voorrechten 20% clubkorting krijgen op meer de 30.000 titels. ECI is een boekenclub en mag – als enige in Nederland – korting geven op boeken. Novamedia is een media- en marketingbedrijf met een maatschappelijke missie. Zij gelooft dat de wereld gebaat is bij sterke maatschappelijke organisaties en goed geïnformeerde burgers. Zij is bedenker en eigenaar van diverse merken en loterij formats, waaronder de Postcode Loterij en heeft inmiddels ook in Zweden en Groot-Brittannië een Postcode Loterij opgezet. Naast ECI is Novamedia eigenaar van Uitgeverij Nieuw Amsterdam (waaronder Wereldbibliotheek en Bas Lubberhuizen) en van boekhandel Scheltema te Amsterdam.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie over de ECI Debutantenschrijfwedstrijd kunt u contact opnemen met Marlies Bonnike (06 54603621)en/of Bob van der Burg (0653309533).

Voor meer informatie over ECI kunt u contact opnemen met Fleur Deul, communicatie Novamedia

Tel: 020-664 09 78/06-22620630