Literair Kookboek

De ovenschotel van dorades uit ‘De Eetclub’ van Saskia Noort, de rijsttafel uit Hella Haasse’s ‘Oeroeg’, de madeleines van Marcel Proust. Liefhebbers van literatuur en koken kunnen aan de slag met het Literair Kookboek. Allerlei gerechten die beschreven werden in de wereldliteratuur komen terug in dit boek. Dit speciale kookboek bestaat uit beschrijvingen van de boeken, de culinaire passages uit het verhaal en natuurlijk het recept zelf, zodat de lezer écht in het verhaal kruipt en zelfs mee kan genieten van een heerlijke maaltijd.

Misschien heb je zin in de spaghetti carbonara die Elisabeth uit ‘Eat Pray Love’ at toen ze in Italië woonde of maak je liever de kalkoen uit de beroemde scène van Bridget Jones’s Diary?

De auteur, Sven de Potter, heeft allerlei boeken doorgespit om tot een leuk culinair kookboek te komen. Van populaire boeken tot hoogstaande literatuur, maar ook kinderboeken komen aan bod. Voor de echte bosbessentaart met slagroom uit Roald Dahls ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ of de rijstepap uit Oliver Twist hoef je alleen maar in het Literair Kookboek te kijken.

Veel leesplezier en eet smakelijk!

Literair Kookboek, Sven De Potter, Thoth, €24.95.