Maastricht

Een bijzondere locatie is Boekhandel Selexyz Dominicanen in Maastricht. Mocht je in de buurt zijn loop dan eens binnen want in deze ruim 700 jaar oude kerk bevindt zich een van de mooiste boekhandels ter wereld. Bovendien is leescafé Coffee-lovers in het voormalig priesterkoor een tot de verbeelding sprekende schrijfplek, waar je veel inspiratie kan opdoen.

De boekhandel ligt nabij het Vrijthof en is iedere dag geopend. Er worden elke week signeer-sessies, lezingen, interviews en debatten georganiseerd en ook worden er regelmatig exposities gehouden.

In 2007 is de kerk omgedoopt tot boekhandel door het architectenbureau Merkx + Girod. Zij hebben zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de hoogte en de ruimtelijkheid van de kerk. In de kerk is een boekenflat geconstrueerd die twee verdiepingen telt en bestaat uit twee boekenkasten van 30 meter lang en 7.5 meter hoog. Je kunt de boekenflat met de trap of lift beklimmen. Ook zijn er in de flat een paar aangename werkplekken gecreëerd. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de rest van de winkel en zijn de plafondschilderingen in de kerk nog beter te bewonderen.

In 2008 verkoos The Guardian Selexyz Dominicanen tot mooiste boekhandel ter wereld.