Onze Non-Fictie Tutors

Non-fictie tutor Arjan Post zou je kunnen kennen als acquirerend redacteur voor uitgeverij Augustus en uitgeverij Nieuw Amsterdam, maar ook als freelance journalist en docent aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek en de Hogeschool van Amsterdam. De affiniteit van Arjan Post ligt bij non-fictie, maar ook bij literaire non-fictie. Hij heeft als schrijfcoach al heel wat ervaring opgedaan en is bekend met uiteenlopende teksten. Arjan weet je goed op weg te helpen als doorgewinterde begeleider van auteurs en beoordelaar van manuscripten.

Tutor Auke Kok is columnist en schrijver van verschillende bestsellers. Hij schreef o.a. het non-fictie boek 1974, Wij waren de besten waarin hij zich onderdompelde in het WK voetbal van 1974. Door te praten met spelers, de sportarts, journalisten en supporters probeerde Auke Kok uit te zoeken wat er mis ging in de finale van 1974 tegen Duitsland. Ook zijn boek Holleeder, de jonge jaren, is een goed voorbeeld van een non-fictie werk. Auke Kok beschrijft het leven van Willem Holleeder voordat hij een beruchte crimineel werd. Wat ging er vooraf aan zijn misdaden? Wat was Holleeder voor iemand voor de Heineken ontvoering?

Onze andere non-fictie tutor, Johan Faber werkte als journalist en schrijver voor verschillende bladen en kranten. Daarnaast schreef hij Het Mysterie Marco, een boek over de jonge Ajacied Marco van Basten op weg naar succes. In Alpe d’Huez beschrijft Faber overwinningen op deze berg door de ogen van grote renners als Joop Zoetemelk en Hennie Kuiper. Een van zijn andere boeken is Wat bezielde Volkert van der G.?  Johan Faber probeert in het hoofd van de moordenaar van Pim Fortuyn te kruipen en beschrijft het leven van Volkert. Hoewel Volkert van der G. zelf geweigerd heeft om aan dit boek mee te werken, komen we veel over hem te weten.

Arjan, Auke en Johan weten als geen ander hoe je een levensverhaal op papier krijgt, of het nou een biografie of een autobiografie is. Ben je geïnteresseerd in het schrijven van een levensverhaal? Arjan Post, Auke Kok en Johan Faber begeleiden onze non-fictie cursussen en kunnen je misschien nog een hoop leren.