Winnaar schrijfwedstrijd: De anderhalvemeterdate

Het heeft even geduurd, maar we kunnen de winnaar van de mini-schrijfwedstrijd ‘de anderhalvemeter-date’ eindelijk bekendmaken: gefeliciteerd, Roddia Rumahloine!

 

Iets met finance

door Roddia Rumahloine

Het eerste waar ik die avond over loog was mijn leeftijd. Tenminste, hij nam aan dat ik vijfentwintig was en ik verbeterde hem niet, dronk alleen een slokje wijn.
We zaten in een restaurant met plastic schermen en pompjes handgel. Twee mensen samengebracht door het internet.
Zijn vingers friemelden aan zijn servet en hij vroeg: ‘Wat deed je ook alweer? Iets met finance toch?’
Ik wilde die vingers voelen, misschien zelfs in mijn mond en ik besloot dat ik inderdaad iets met finance deed.
Hij knikte begripvol, enthousiast, een vriend van hem deed hetzelfde en ik verzon Zoommeetings en klanten die bijna failliet gingen.
Misschien waren het zijn goedgelovige ogen, misschien was het de wijn. Er ontstond speling om mezelf groter te maken, meer ruimte in te nemen dan normaal.
Terwijl we aten bekeek ik hem beter. Als hij praatte verscheen er een reepje tandvlees. Voor de crisis – toen je nog kon flirten op de broodafdeling – zou ik hem voorbij zijn gelopen. Maar nu zag ik hem: een echt mens, een ander mens dan ik.
Vroeger hing er in mijn studentenhuis een krijtbord met daarop alle bewoners en hun pandapunten: één week geen seks was één punt. Hoeveel punten ik nu had wilde ik niet uitrekenen.
Ik pompte een klodder handgel op mijn handen, heel nonchalant, alsof ik dat regelmatig deed. Alles om zijn vertrouwen te winnen.
Voorzichtig reikte ik over de tafel, voorbij de grenzen van mijn vorige dates. Zijn handen waren koud en hij lachte.