Writing gadget: notebook

Een schrijver is niets zonder zijn schrijfgerei. Een potlood, een mooie pen, maar zeker ook een notitieboekje. Van deze laatstgenoemde zijn de favorieten al snel gekozen; Moleskine, Paperblanks en Fabio Ricci. 

Moleskine is een van de bekendste merken onder de notitieboekjes. Deze klassieke zwarte boekjes hebben een grote geschiedenis. Hemingway, Chatwin, Picasso en Van Gogh droegen deze boekjes dagelijks met zich mee. De Moleskine boekjes hebben een harde of een zachte kaft en worden zorgvuldig gebonden. Ze zijn er in verschillende afmetingen en thema’s zoals agenda, kookboek, notitie en andere special editions.

Paperblanks proberen met hun notitieboekjes het schrijven een uniek proces te maken. De notitieboekjes worden handgemaakt in een boekbinderij. Het uiterlijk van de Paperblanks notitieboekjes is opvallend en uniek. De stijlen variëren van oud leer tot Oosterse kunst. Paperblanks inspireert je om jouw beste verhaal op te schrijven en behoudt de kracht van het geschreven woord.

Fabio Ricci is een product van Palomino Brands, bekend van het Blackwing potlood. Dit notitieboekje is in 2011 geïntroduceerd en nu al een grote hit. Ze worden geproduceerd in Istanbul en vervolgens naar de hele wereld verscheept. Het smaakvolle design in combinatie met mooie materialen maakt dit notitieboekje een musthave voor schrijvers. Het boekje belooft dezelfde kwaliteit te hebben als de andere producten van Palomino.