Writing in residence

De drukte van het dagelijks leven kan soms in de weg staan bij het schrijven van een mooi verhaal. We ‘moeten’ van alles en dan is het moeilijk de tijd te vinden rustig dat verhaal dat je al zo lang wilt schrijven op papier te zetten. Schrijvers over de hele wereld delen dit gevoel en hebben de perfecte oplossing gevonden: writer’s residencies. 

Op de mooiste locaties, van India tot de Noord-Pool, vind je de inspiratie die thuis zo onbereikbaar lijkt. De residencies verschillen enorm van elkaar, dus er is voor ieder wat wils. Of je nu in de voetsporen wilt treden van Jack Kerouac of liever helemaal back to basics gaat in IJsland: het kan allemaal. Sommige locaties bieden een compleet programma, anderen geven vooral heel veel rust en de mogelijkheid je compleet terug te trekken.

Toch wat te heftig om meteen naar de andere kant van de wereld te vertrekken? Ook dichterbij huis zijn er genoeg mogelijkheden, bijvoorbeeld in Amsterdam of in Frankrijk. De meeste locaties bieden overigens niet alleen mogelijkheden voor schrijvers, maar ook voor kunstenaars en andere creatievelingen. Als dat niet inspirerend werkt..!