Zomerse leestips van tutoren

Het leesseizoen is volop aan de gang. Welke boeken ga jij deze zomer verslinden? Smaken verschillen natuurlijk, maar kwaliteit is onbetwistbaar! Met zorg selecteerden de tutoren van EDITIO enkele boeken die jou een gelukkig lezer zullen maken. Voor ieder wat wils; fictie, non-fictie en kinderboeken.

Auke Kok:
Aan de rand van de wereld. Hoe de Noordzee ons vormde – Michael Pye
“Het lijkt wel of Pye in dit heerlijke boek een nieuwe vorm van geschiedschrijving beoefent. Voorbijgaand aan de bekende tijdvakken schetst hij de Middeleeuwen aan de hand van gewone en ongewone mensen en hun ontdekkingen aan alle kanten van de Noordzee. Nooit plechtig, altijd avontuurlijk, zowel informatief als amusant, fijn voor in de strandstoel!”

Wilma Geldof:

Hotel de grote L – Sjoerd Kuyper
“Vanwege de hilarische gebeurtenissen en de humor, maar vooral vanwege de mooie zinnen, uitspraken,
redeneringen en metaforen.”

Dorst – Esther Gerritsen
“Vanwege de scherpe dialogen, de bizarre maar
invoelbare personages; een prachtig boek (mooier dan Roxy)”

Elke dag een druppel gif – Wilma Geldof
“Sorry, ik kan het niet laten mijn eigen boek te noemen: Elke dag een druppel gif – volgens veel lezers een boek dat nog lang blijft nadenderen in je hoofd”


Anja Sicking:

En nooit was iets gelogen – Ellen Heijmerikx
“Wie zich tijdens de vakantie in een andere wereld wil wanen, kan in plaats van zijn koffers te pakken ook En nooit was iets gelogen lezen, de nieuwe roman van Ellen Heijmerikx. Het verhaal over het echtpaar Pepe en Juanita speelt zich af in Spanje. Niet op het strand, maar vooral in de bergen en in het theater. Hoe was het om als acteur ten tijde van Franco te leven? En wat gebeurde er met deze acteurs toen de televisie zijn intrede deed? Een sterke roman, met mooie copla’s van de dichter Jos Versteegen.”