Schrijf ongeacht alles

Hoe kun je een goed artikel schrijven?

Een goed artikel schrijven is soms een echte uitdaging. Of je nou een blogartikel schrijft, een artikel schrijft met een journalistiek doel of als je wilt schrijven voor een website, voor alle vormen is het belangrijk om een goede opzet te gebruiken. Editio biedt verschillende cursussen aan om te leren om een goed stuk of artikel te schrijven. Zoals de cursus Non-Fictie 1 (Basis)!

Tutor Wim de Jong geeft je alvast een tip!

Schrijven voor het web

De cursus Schrijven voor het web leert de cursist om een goede tekst in elkaar te zetten voor zakelijke websites. Bij deze cursus leer je om teksten te schrijven die informatief en activerend zijn en bij deze teksten horen ook verschillende soorten artikelen. Schrijven voor de website van een organisatie is niet alleen belangrijk voor degene die het moet doen, maar is voor iedereen binnen een organisatie belangrijk.

Verhalende journalistiek

Een andere cursus die Editio aanbiedt met betrekking tot het schrijven van een artikel is de cursus Verhalende journalistiek. Deze cursus richt zich op professionals die langere artikelen of longreads willen leren schrijven. Een lang artikel schrijven kan soms lastig zijn. Eén tip van een van onze tutoren, Wim de Jong, is dat je een aantal trefwoorden opschrijft en vervolgens per trefwoord een alinea schrijft. Op die manier ben je al een heel eind in het schrijven van een verhaal of artikel. Schrijven leer je via deze cursus via een aantal modules die ook bij het schrijven van fictie gebruikt worden.

‘Een leerzame cursus, heeft me echt verder gebracht. Lekker hard werken. Enthousiaste, deskundige tutor. Ook heb ik veel aan mijn medecursisten gehad. Heeft mijn zelfvertrouwen gestut.’
– Inez van der Spek, cursist

Bloggen

Een artikel schrijven voor een blog is ten slotte ook nog een andere vorm van schrijven. Editio biedt daarom de aparte cursus Bloggen aan. Tijdens de cursus Bloggen leer je om korte, maar sterke artikelen te schrijven voor een online blog. Dit leer je via vier modules die je helpen om een goede blog op te zetten. Allereerst leer je om met een thema of een onderwerp te schrijven.  Daarna leer je om je blog een persoonlijk tintje te geven en om je blog goed leesbaar te maken. Daarnaast leer je om te schrijven met zoektermen, zodat je blog goed vindbaar is in zoekmachines, bijvoorbeeld door de term “Artikel schrijven” te verwerken in je tekst, zodat deze gevonden kan worden in een zoekmachine.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.