Tijd voor jouw volgende stap

Een boek publiceren, waar begin je?

Je hebt je manuscript af, je verhaal aan vrienden en familie laten lezen. Zij zijn allemaal laaiend enthousiast en jij ook. Nu de volgende stap, publiceren. Waar begin je? Wie heb ik nodig? Wat gaat het kosten?
Een boek publiceren is zo makkelijk nog niet, maar het is zeker haalbaar en Editio kan je daarbij helpen!

Onze tutor Manon Uphoff geeft alvast een tip

Editio, de online schrijversacademie, helpt (aspirant) schrijvers met het ontwikkelen van schrijftalent. Door het volgen van verschillende schrijfcursussen ontdek jij jouw schrijftalent en ben je op weg naar een eigen boek. Volg een cursus Creatief Schrijven of schrijf een spannend verhaal in de cursus Thriller schrijven. In elk genre kan jij jouw vaardigheden verbeteren en uiteindelijk een boek publiceren.

Boek publiceren: Manuscriptadvies

Ben je al ver met je manuscript en wil je een erkende schrijver of redacteur er naar laten kijken? Editio biedt hiervoor verschillende mogelijkheden aan, zoals een gevorderde cursus waar jij verder aan je manuscript kan werken of bijvoorbeeld Manuscriptadvies.
Een boek publiceren is niet niks en als je naar een uitgeverij stapt, dan moet je manuscript wel goed op orde zijn. Bij een Manuscriptadvies analyseert een ervaren redacteur jouw tekst. Vervolgens worden de zwakke en sterke punten van jouw manuscript belicht.
Als het Manuscriptadvies is afgerond kun je doorstromen naar manuscriptbegeleiding zodat je publicatie steeds dichterbij komt.

Boek publiceren: Manuscriptbegeleiding en Agentschap

Ten slotte biedt Editio ook Manuscriptbegeleiding en Agentschap aan. Als je Manuscriptbegeleiding aanvraagt, dan gaat Editio je verder begeleiden bij het afronden van je manuscript, zodat je eigen boek publiceren een stap dichterbij komt. Bij Manuscriptbegeleiding worden de mogelijkheden van jouw werk besproken en wordt gekeken in welke richting jij je als schrijver verder kunt ontwikkelen. Wanneer onze redacteuren en tutoren positief zijn over jouw werk kan het zelfs zo zijn dat wij ons als agent voor jou gaan inzetten. Als agent behartigen wij jouw belangen en zoeken wij een passende uitgever voor je. Een boek publiceren is dan niet langer een droom!

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.