Tijd voor jouw volgende stap

Wil jij een boek uitgeven?

Heb jij een verhaal geschreven en wil jij je laten publiceren, maar vraag jij je af hoe je jouw boek moet uitgeven? Editio kan helpen bij het uitgeven van jouw boek. Uitgeven is namelijk een vak op zich en Editio biedt verschillende vormen van hulp aan. Naast verschillende schrijfcursussen, waarmee je jouw schrijfvaardigheden kunt ontwikkelen, biedt Editio nog een aantal andere diensten aan voor het uitgeven van jouw boek. Uitgeven gebeurt niet vanzelf en alles begint natuurlijk met een goed manuscript, daarom biedt Editio manuscriptadvies aan om je verder te begeleiden met het schrijven en afwerken van jouw manuscript.

 

Manuscriptadvies

Een boek uitgeven start niet altijd met het sturen van je manuscript naar een uitgeverij. Een boek uitgeven begint bij het schrijven van een goed manuscript. Daarom bieden wij een aantal cursussen aan die jou helpen om een boek te schrijven of te perfectioneren en bieden wij daarnaast de mogelijkheid om een ervaren redacteur naar jouw manuscript te laten kijken, zodat jij weet wat er nodig is om je manuscript te verbeteren en een stap dichter bij een boek uitgeven te komen.

Manuscriptbegeleiding

Daarnaast kun je ook kiezen voor manuscriptbegeleiding. Dit betekent dat wij je verder begeleiden met het afwerken van je manuscript en het uitgeven. Tijdens je manuscriptbegeleiding wordt je werk gelezen en becommentarieerd, worden de mogelijkheden van jouw boek besproken en kijken we naar de richting waarin jij je als schrijven kan ontwikkelen. Dit zijn allemaal onderdelen voor het uitgeven van jouw boek.

Een leerzame cursus, heeft me echt verder gebracht. Lekker hard werken. Enthousiaste, deskundige tutor. Ook heb ik veel aan mijn medecursisten gehad. Heeft mijn zelfvertrouwen gestut.
Inez van der Spek, cursist

Agentschap

Ten slotte biedt Editio ook aan om als agent te fungeren. Een boek uitgeven bij een uitgeverij kan namelijk soms lastig zijn en wij zorgen ervoor dat jouw boek bij de juiste uitgever terecht komt. Wij zetten ons in voor jou als schrijver en zorgen ervoor dat jouw belangen worden behartigd.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.