Durf te schrijven

Schrijf je eigen kinderboek!

Bedenk jij graag verhalen voor kinderen en heb jij altijd al een eigen kinderboek willen schrijven? Een kinderboek schrijven kun je bij Editio met de gelijknamige cursus ‘Kinderboek schrijven’ leren. Via twee modules leer je om een leuk kinderverhaal te schrijven dat goed past bij de leeftijd van het kind.

Verplaats je in de belevingswereld van een kind

Een kinderboek schrijven is meer dan alleen een verhaal op papier zetten. Je moet bij kinderboeken namelijk de belevingswereld van het kind centraal stellen en je moet je daarvoor goed kunnen inleven in de wereld van het kind. In de cursus staat centraal hoe je verschillende schrijftechnieken, zoals stijl en structuur toepast in het schrijven van kinderverhalen.

Kinderboeken voor kids van 6 – 8 jaar

De eerste module van de cursus Kinderboek schrijven richt zich op kinderen van 6 tot 8 jaar, die nog in de beginfase van het lezen zitten. Een kinderboek schrijven voor deze groep kinderen richt zich dan ook op spanning, maar er is ook zeker plaats voor griezelverhalen en fantasie verhalen. In deze eerste module kies je een genre dat bij je past en ga je verder werken met dit genre.

Het voordeel van deze cursus is dat je samen met je medecursisten leert. De feedback van de tutor is goed en leerzaam.
Ik heb veel nieuwe dingen geleerd in korte tijd, vooral wat betreft het levendig maken van een verhaal. Al met al een goede keus.
Ellen van Til, cursist

Boeken voor 8 – 12 jarige kinderen

Module 2 is voor wat oudere kinderen van 8 tot 12 jaar. In deze module ga je verder met verhalen voor kinderen die al wat meer gevorderd zijn in het lezen. Een kinderboek schrijven voor deze groep kinderen is wat anders dan een kinderboek schrijven voor jongere kinderen, omdat kinderen van deze leeftijd wat meer volwassen zijn. Deze tweede module richt zich daarom op heldenverhalen.

Zoals alle Editio cursussen doe je deze cursus niet alleen. Samen met de andere cursisten werk je naar hetzelfde doel en krijg je altijd goede feedback van zowel medecursisten als je tutor.  

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.