Schrijven is toveren

Kinderboek schrijven 1

Wil jij graag je kinderboeken schrijven? Maar weet je nog niet precies hoe? Dan is de basiscursus Kinderboek schrijven 1 zeker iets voor jou! Tijdens de cursus Kinderboek schrijven 1 staan de volgende onderwerpen centraal: kijken als een kind, dialogen, personages, perspectief en verteller, beschrijvingen.

Voor wie is de cursus Kinderboek schrijven?

Voor iedereen die wil leren een kinderboek te schrijven dat kinderen aanspreekt, waardoor ze het vervolgens in één adem uitlezen.

Studieprogramma

Week 1:

Om voor kinderen te kunnen schrijven moet je met de blik van een kind kunnen kijken. Om dit verschil duidelijk te hebben beschrijf je een plek vanuit het oogpunt van een volwassene, en vervolgens diezelfde plek vanuit het oogpunt van een kind.

Week 2:

Dialogen zijn belangrijk in verhalen in het algemeen en dit geldt nog meer voor verhalen voor kinderen. Een kinderverhaal kan niet zonder dialoog! Daarmee ga je deze week aan de slag.

Week 3:

Elk verhaal begint met een personage. Deze week leer je jouw personages goed kennen en leer je personages terloops typeren. Je schrijft deze week een heldenverhaal.

Week 4:

Kinderen vinden het ook fijn om informatie te krijgen,  dat vergeten fictie schrijvers nog weleens. . Deze week ga je aan de slag met het schrijven van een informatief verhaal.

Week 5:

Deze week oefen je met beschrijvingen en werk je aan de opzet van je slotverhaal.

Week 6:

Je bent nu klaar om je slotopdracht te schrijven. Gebruik al je ervaringen uit de eerste schrijfopdrachten. Herschrijven, omgooien, schrappen: wees een kritische eindredacteur voor jezelf, dit is je slotstuk!

Leerdoelen

  • Allereerst leer je verhalen schrijven voor kinderen van zes tot twaalf jaar.
  • Daarnaast leer je je verplaatsen in hun belevingswereld en weet je de juiste plot en problemen te kiezen voor het verhaal dat jij wilt vertellen.

Praktische informatie

Inloggegevens / online leerplatform

Nadat je je inschrijving voltooid hebt, ontvang je een bevestiging. Vervolgens ontvang je een dag voor aanvang van je cursus de inloggegevens voor het cursussysteem. Met jouw inloggegevens krijg je toegang tot het interactieve platform. Hier is alle informatie en uitleg over de cursus te vinden. Ook kun je van hieruit berichten sturen naar je tutor en medecursisten. Je volgt de cursus in je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Opzet en duur van de cursus

De cursusweken lopen van woensdag tot en met dinsdagavond. Daarbij zijn er iedere week een aantal opdrachten. Je kunt hieraan werken waar en wanneer je wilt. Daarna kun je jouw opdrachten uploaden op het platform. Dan is het zichtbaar voor tutor en medecursisten. Je ontvangt feedback van de tutor en kan je reageren op het werk van jouw medecursisten.

Studiemateriaal

Omdat het een online cursus is,  hoeft geen aanvullend studiemateriaal aangeschaft te worden.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting van de proefcursus ligt rond de drie tot vier uur per week.

Aanvangsniveau

Voor alle Editio cursussen wordt uitgegaan van HBO denk- en werkniveau.

  • Beginner: Degene die niet eerder actief bezig is geweest met schrijven en geen schrijfcursussen heeft gevolgd.
  • Gevorderd: Degene die al bezig is met schrijven en/of een of meerdere schrijfcursussen heeft gevolgd.
  • Ervaren: Degene die regelmatig schrijft, een of meer schrijfcursussen heeft gevolgd en/of heeft gepubliceerd in tijdschrift of boek.

Groepsgrootte

Lesgroepen zijn nooit groter dan tien deelnemers om kleinschaligheid te waarborgen. Hierdoor heb je intensief contact met medecursisten en met jouw tutor.

Cursusduur

6 weken

Soort cursus

Online

Prijs

€415,-

Tutors

Meer informatie?

Neem contact met ons op om je vragen te bespreken.