Non-fictie het verhaal van het leven

Zelf een levensverhaal schrijven?

Heb jij altijd al je levensverhaal willen schrijven? Of misschien het verhaal van iemand anders? Een levensverhaal hoeft niet per se over jezelf te gaan, maar kan ook gaan over iemand uit je familie of iemand die je interessant vindt. Een levensverhaal schrijven kun je bij Editio leren met de cursus Levensverhaal Schrijven.

Onze tutor Auke Kok geeft je alvast een tip!

Schrijfcursus: Levensverhaal Schrijven 1

Een levensverhaal schrijven leer je via verschillende modules bij de cursus Levensverhaal schrijven. In deze cursus leer je welke persoon je het beste kunt kiezen als hoofdpersoon en leer je welk perspectief het beste bij jouw verhaal past. Daarnaast bepaal je wie je publiek wordt en wat het doel van je verhaal is. Ga jij je levensverhaal schrijven voor jezelf, voor je familieleden of wil je een breder publiek bereiken met jouw verhaal? Daarnaast leer je een goede verhaallijn neerzetten en bepaal je wat het thema van je verhaal gaat worden.

De opdrachten vond ik erg goed, ik heb er met veel plezier aan gewerkt. Ze haalden een vaardigheid in me naar boven die ik niet van mezelf kende. Bovendien vond ik het leuk om met materiaal van vroeger te werken. Ook de korte theoretische inleidingen waren fijn.
Willeke Roerdinkholder, cursist

Een kloppend tijdsbeeld neerzetten is ook belangrijk bij de cursus over levensverhaal schrijven. Vooral bij een historisch levensverhaal is het belangrijk dat het tijdsbeeld in het boek klopt met de werkelijkheid.

Ten slotte leer je bij de cursus Levensverhaal schrijven ook om te gaan met de waarheid. Bij een levensverhaal schrijven wordt je soms geconfronteerd met onderwerpen waar men het liever niet over heeft. In de laatste module wordt dit besproken en leer je hoe je toch de waarheid boven tafel kan halen en voor wat voor valkuilen je moet oppassen.

Vervolgcursus: Levensverhaal Schrijven 2

Als je de cursus Levensverhaal schrijven 1 hebt afgerond kun je doorstromen naar Levensverhaal schrijven 2. In deze cursus leer je hoe je een levensverhaal uitbreidt en verbetert. Je leert hier meer over de opening van je verhaal, de setting en de opbouw. Bij deze vervolgcursus ga jij je dus meer bezighouden met de details van je levensverhaal.

Schrijven doe je niet alleen bij Editio en naast begeleiding van je tutor, staan de andere cursisten ook voor je klaar voor feedback.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.