Schrijf, leer inspireer

Een script schrijven, waar begin je?

Heb jij een film of toneelstuk voor ogen en zou jij ontzettend graag een script schrijven? Heb je het verhaal al wel in je hoofd, maar weet je nog niet zo goed hoe je moet beginnen? Een script schrijven is namelijk heel anders dan bijvoorbeeld een kort verhaal of een roman schrijven. Editio biedt daarom de cursus Filmscript schrijven aan voor alle aspirant screenwriters. Tijdens deze cursus leer je hoe de relevante theorie van auteurs als Robert McKee, Joseph McBride, Syd Field en Stephen King kan toepassen.

 

Cursus Filmscript schrijven bij Editio

De cursus Filmscript Schrijven is speciaal bedoeld voor iedereen die al een verhaal in zijn of haar hoofd heeft en het script ook wil gaan realiseren in de praktijk. De cursus begint met het bouwen van het narratief. Je behandelt in de eerste week wat een synopsis is en waarom je dit nodig hebt. Je gaat ook al meteen nadenken over je onderwerp en over de thema’s die in jouw script belangrijk zijn. Daarna ga je steeds verder werken aan je narratief en werk je bijvoorbeeld aan het plot en vormgeving. Vervolgens behandel je het genre en de setting en ga je spelen met het mixen van verschillende genres. Je leert ook hoe je clichés kunt vermijden.

Het is heel laagdrempelig. Leuk om te ervaren hoe het werkt. Ik vond het verrassend dat ik ook medecursisten had en daarmee kon communiceren. De commentaren van de tutor kwamen heel snel en dan kon ik zo weer verder. Ik wil graag een volgende cursus volgen.
-Renske Visser-Keizer, cursist

Breng personages tot leven

Tot slot werk je verder aan een aantal andere belangrijke onderdelen van het script schrijven, zoals de personages en het vertelperspectief. Een script schrijven met geloofwaardige personages? Ook dat leer je tijdens de cursus. Door relevante theorieën van auteurs en screenwriters kom jij erachter hoe je een personage tot leven brengt.Daarnaast moeten je personages passen bij het verhaal dat je wilt vertellen.

Je synopsis

De schrijfcursus Filmscript Schrijven sluit je af met je synopsis. Je eindigt deze cursus met een sterke basis voor de rest van het verhaal en je personages. Daarnaast weet je aan het eind van deze cursus wat je wilt vertellen en hoe je dat gaat vertellen. Na de cursus Filmscript Schrijven krijg je een persoonlijke feedback van een ervaren tutor over je synopsis en heb je de vaardigheden die nodig zijn bij het script schrijven.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.