Schrijf ongeacht alles

Een goede tekst schrijven

Wil jij leren om een goede tekst te schrijven? Teksten komen in allerlei vormen en maten en bij elke soort tekst hoort een andere vorm van tekst schrijven. Een verhaal, een essay en een artikel zijn allemaal verschillend, maar voor alle teksten gelden wel bepaalde standaarden. Zo is het altijd belangrijk te bedenken wat je precies wilt zeggen en wat je doelgroep is. Daarnaast moet je goed weten of je mensen wilt activeren of juist amuseren met je tekst. Schrijven is niet altijd even gemakkelijk en daar kan Editio bij helpen.

Tutor Manon Uphoff geeft je alvast een tip!

Bij Editio bieden we verschillende cursussen aan die je helpen bij het schrijven van een tekst. Schrijven van verhalen en het schrijven van essays zijn twee verschillende dingen, daarom geeft Editio zowel cursussen fictie schrijven, maar ook cursussen die zich richten op het schrijven van non-fictie.

Cursus creatief schrijven: Fictie 1

Een goede (fictieve) tekst schrijven leer je in de cursus Fictie 1. Daar krijg je de basis van het tekst schrijven door middel van vier modules. Personage, locatie, plot en dialoog worden allemaal behandeld in deze basiscursus. Daarnaast kun je bij Editio ook verder gaan. De cursussen Fictie 2, 3 en 4 zijn speciaal gemaakt voor degenen die de eerdere cursussen al hebben gedaan of voor degenen die al wat verder zijn in het schrijversvak.

Editio spoort mij aan om de creativiteit bij het schrijven verder te ontwikkelen.
-Telle van Beek, cursist

Cursus Non–fictie verhaal

Misschien wil je wel helemaal geen fictieve tekst schrijven, maar schrijf je liever essays of artikelen. Daar heeft Editio een aparte cursus voor. In de cursus Non-fictie 1 (Basis) leer je een goede tekst schrijven waarin je een bepaald onderwerp aansnijdt. Door middel van drie modules leer je voor welk genre je schrijft, leer je beschrijvend schrijven en leer je onderzoek doen, zodat je tekst goed onderbouwd wordt.

Voor professionals: cursus Verhalende journalistiek

Ten slotte biedt Editio ook de cursus Verhalende Journalistiek aan. Dit is een cursus voor professionals die lange verhalen of longreads willen schrijven. Via verschillende literaire technieken leer je bij deze cursus om een goed journalistiek verhaal te schrijven.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.