Durf te schrijven

Webteksten schrijven

Heb jij altijd al een blog willen schrijven? Of misschien wil je wel teksten gaan schrijven voor op de websites van organisaties? Daar moet je goede teksten voor kunnen schrijven en webteksten schrijven is nog niet zo makkelijk als het klinkt. Er zijn verschillende vormen van webteksten schrijven, zo kun je voor een professionele website teksten schrijven, maar kun je ook webteksten schrijven voor bijvoorbeeld een blog. Beide vormen vereisen een andere aanpak en bij Editio kun je dat leren in de cursussen; Schrijven voor het web, Bloggen en Foodbloggen.

Schrijven voor het web

Goede webteksten schrijven kun je zeker leren. Bij de cursus Schrijven voor het web leer je webteksten schrijven die speciaal voor organisaties bedoeld zijn. Deze cursus wordt in samenwerking met de Erasmus Academie aangeboden. Je leert hier informatieve en activerende teksten schrijven. Ook leer je in deze cursus hoe je verschillende schrijfstijlen en schrijftechnieken kan toepassen zodat je sterke teksten kunt schrijven. Deze cursus is geschikt voor iedereen die zich wil ontwikkelen in online communicatie.  

Ik heb de afgelopen 6 weken veel geleerd en de cursus met veel plezier gevolgd. Leuk om te zien hoe ook de andere cursisten zich ontwikkelen en hoe je van elkaars opdrachten kunt leren. De feedback van de tutor heeft me ook veel geleverd en geleerd. Ik houd Editio absoluut in de gaten voor een vervolgcursus! Heb er nu al zin in.
-Kirsten Boer, cursist

Bloggen

Daarnaast bestaat er ook nog bloggen. Editio biedt een aparte cursus Bloggen aan, omdat dit een andere vorm van webteksten schrijven is. Bij de cursus Bloggen leer je om korte, puntige stukken tekst te schrijven die bij jouw favoriete onderwerp passen. Je kunt bijvoorbeeld bloggen over mode, boeken of misschien wel koken. Voor kook- of foodblogs hebben wij een aparte cursus, namelijk de cursus Foodbloggen. In deze cursus leer je, net als bij de gewone cursus Bloggen hoe je een blog maakt, leer je een goede introductie voor je blog te schrijven en hoe je sterke webteksten schrijft. Daarnaast leer je bij de cursus Foodbloggen ook hoe je met fotografie om moet gaan en leer je hoe je een duidelijk recept schrijft.  

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.