Tijd voor jouw volgende stap

Zelf een boek uitgeven

Heb jij een manuscript klaarliggen die je wilt uitgeven of ben je nog bezig met schrijven, maar wil je al wel weten hoe jij je boek zelf kunt uitgeven? Editio helpt je op weg! Zelf een boek uitgeven is namelijk lastiger dan je zou verwachten. Als je zelf een boek uitgeven wilt, dan moet je op een groot aantal dingen letten die bij een uitgeverij voor jou geregeld worden. Je moet er niet alleen voor zorgen dat je verhaal goed geschreven en helemaal af is, maar je moet ook zorgen voor de opmaak van jouw manuscript en voor bijvoorbeeld de cover van het uiteindelijke boek.

Onze tutor Cathelijn Schilder geeft alvast een tip!

Zelf een boek uitgeven: Editio cursussen

Als je nog aan je manuscript aan het werken bent, dan is zelf een boek uitgeven nog ver weg, want voordat je het kan uitgeven moet je boek natuurlijk wel eerst geschreven zijn. Editio biedt daarom een aantal schrijfcursussen aan waar jij aan je verhaal kan werken. Bijvoorbeeld de cursussen Fictie 1 tot en met 4 waar je het hele proces van het creatief schrijven doorloopt. Je begint bij de eerste cursus Fictie 1 waar je de basis van het schrijven leert en je kunt jezelf steeds verder ontwikkelen door de vervolgcursussen Fictie 2, 3 en 4 te volgen. In de laatste twee cursussen werk je zoveel mogelijk aan je manuscript en wordt je verhaal steeds verder uitgewerkt. Naast het fictie traject biedt Editio ook andere cursussen aan, zoals Thriller Schrijven en Non-Fictie 1 (Basis), waar je dieper ingaat op een specifiek genre.

De feedback van mijn tutor ( Manon Uphoff) vond ik zeer relevant, betrokken en leerzaam. Ook het onderling commentaar van de mede-cursisten was constructief en openhartig.
Sebes Zevenhuizen

Editio Manuscriptadvies

Zelf een boek uitgeven begint bij een goed manuscript en daarom kun je, als je de cursussen van Editio hebt gedaan of als jij je manuscript al verder hebt afgewerkt, Manuscriptadvies aanvragen. Bij Manuscriptadvies bekijkt een ervaren redacteur jouw werk en wordt er een overzicht gemaakt van alle goede en slechte kanten van je verhaal.

Waarom een cursus volgen bij Editio?

 


De Editio methode

  • Uitleg: Je leert over het schrijfproces. Opbouw, plot, personages, locatie: alles komt aan bod.
  • Lezen: Hoe schrijft een goede schrijver? Door het werk van anderen te analyseren word je zelf een betere schrijver.
  • Schrijven: Schrijven leer je door het te doen. Je gaat aan de slag met inspirerende schrijfopdrachten.
  • Feedback: Je ontvangt feedback op jouw schrijfopdrachten van een succesvolle schrijver (je tutor) en van je medecursisten.